Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Morfologia krwi a zawroty głowy i zmęczenie

Gość mmm

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu czuję się osłabiona, mam zawroty głowy, robi mi się słabo, ogólnie nie mam na nic siły. ciągle jestem zmęczona a ciśnienie mam zazwyczaj ok 80/60 70/40 (w ciąży nie jestem , dziecko urodziłam 2 lata temu) zrobiłam podstawowe badania morfologii -* trochę mnie zaniepokoiły niestety lekarza mam dopiero za 3 tygodnie... mam 22 lata leukocyty 3,9 erytrocyty 4,78 hemoglobina 11,3 hematok*ryt % 36,8 MCV 77,0 MCH 23,6 MCHC 30,7 płytki krwi 226 anizocytoza erytrocytów 16,4 LYM % 39,1 MXD % 11,8 NEU % 49,1 LYMPH # 1,5 MXD # 0,5 NEUT # 1,9 RDW-SD 40,3 GLUKOZA 79 ŻELAZO 49,30 PROSZE O JAKIEŚ WYJAŚNIENIE
m-napisałaś 08-04-2010 , że masz wizytę u lekarza za 3 tygodnie , to chyba już ten czas minął i byłaś u tego lekarza z wynikami i coś Ci na pewno powiedział dlaczego jesteś taka osłabiona , nie znam się na wynikach ale moim zdaniem to Twoje samopoczucie wynika z niskiego ciśnienia. Możesz mieć najlepsze wyniki a gdy się ma niskie ciśnienie to samopoczucie jest na ogół złe.
tak byłam u lekarza. i muszę powtórzyć badania. bo lekarz do którego się zgłosiłam po za wizytą powiedział że wyniki są niepokojące i muszę to sprawdzić. a mój lekarz stwierdził że to pewnie błędy laboratoryjne.... w każdym razie muszę zrobić badania prywatnie bo nasi lekarze państwowi nadają się prawdopodobnie do ...