Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia, nadciśnienie tętnicze i złe samopoczucie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich niektorzy moze juz czytali o mnie :) a ci ktorzy nie lub nie pamietaja to przypomne...mam 18 od 4 lat mam artymie serca przez ostatnie 3 lata nie zwracalem na to uwagi ale od lutego znowu sie zaczelo.. cisnienie do 190110 puls do 150 bylem u lekarza rodzinnego zrobila mi ekg i WZW na tarczyce czy cos...dala mi propranolol i validol. dzisiaj skonczyly mi sie tabletki czyli na jutro juz nie mam.. ok jakis 2 tygodni bylo dobrze, wczoraj znowui mnie wzielo... trzemalo do dzisiaj dopiero o 19 puscilo... w nocy nie moglem spac, slyszalem bicie serca i czulem bicie serca w kazdej czesci ciala. dzisiaj mialem cisnienie 170/110 i puls 110. do tego wpadlem w jakis tak jak by trans... nie moglem sie ruszyc za mocno takich gwaltownych ruchow robic. caly sie trzeslem, juz nie wiem co robic jak sobie z tym radzic... mam klucia w klatce i problemy ze zlapaniem oddechu czesto ziewam ale nie moge do konca zlapac oddechu, zapomnielam dodac ze mialem sine rece i lewa reke od lokcia do palcow cala zdretwiala... Zapomnialem tez dodac ze czesto w nocy jak spie mam takie ,,uderzenie* ze sie budze tak to odczuwam jak w filmach nieraz kogos reanikuja i tymi pradami czy co to tam jest reanimuja
Witam. Z Twoimi dolegliwościami powinieneś znależć się w szpitalu. Trzeba zrobić wiele badań, oprócz obserwacji ciśnienia zakładają holter, wykonują ekg, echo serca,i wiele innych badań. Dopiero na ich podstawie lekarz może stwierdzić czy to arytmia. Lekarz rodzinny na podstawie jednego ekg nie stwierdzi na co chorujesz. Pozdrawiam.