Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca, wysokie ciśnienie i biegunka

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż zaczne od początku bo moze wszystko ma związek z resztą i stanem dzisiejszym: Otóż 3 tygodnie temu pojechałem na pogotowie miałem kołotanie serca(przyspierzony rytm serca dokładnie 160 uderzeń na minute) Zrobiono mi ekg i morfologie która była dobra (tak określiły pielęgniarki). Otóż po całym zdarzeniu byłem lekko osłabiony ale wszystko przeszło. Pózniej zaczeły sie bóle głowy dosc mocne trwały tydzień. Wybrałem sie do lekarza rodzinnego wskazał wysokie ćisnienie.Zgłosiłem sie takrze z dolegliwościami żołądka zaparcia czasem biegunki dziwne uczucie w żoładku czasem miałem uczucie kwasnego w przełyku i oraz jedenia w przełyku. Dostałem badania na cukier potas i helikobakterie(które ide odebrać jutro). Teraz od 4 dni dopdło mnie totalne osłabienie zpoczątku zle sie czułem ciągle chciało mi sie spac i leżałem ciągle z duzym osłabieniem. Na ciele poczuwam czasem drgania w róznym miejscach.Przez dwa dni miewałem dziwne uczucie w lewej ręce i nodze oraz ból po lewej strronie głwy czasem uciskowy czasem jakis pulsujący ze nagle jakis impuls o boli i nagle przestaje.Osłabienie i ciągla sennosc przeszkadza mi w codziennym życiu szczególnie dlatego że uprawiam kulturystyke którą jak narazie musiałem przerwać.Dodam jeszcze ze pobolewa mnie kark znaczy kręgi w karku jest to dosc czasem cięzki bół szczególnie po pochylaniu do tyłu głowy.Obecnie raz czuje sie dobrze a raz żle nagle jestem w miare dobrym stanie a za 2 godziny czuje nagłe zmęczenie i totalne osłabienie .Osłabienei czasem jest takie ala cos przy jakiejs moze grypie chorobie ze człowiek czuje sie słabo jednak gorączki nie mam zadnych zawrotów głowy nudnosci jem w sumie normalnei ale mam troche mniejszy apetyt niz kiedyś i znacznie dużo spie.Byłem u endokrynologa ostatnio dostałem badania. Stwierdził również nadsicnienie dostalem leki obecnie cisnienei wynosi 130 na 80 niedawno wynosiło 165 na 85.Zastanawiałem sie tu nad róznymi chorobami za tydzień mam zlecone USG tarczycy mam też wątek dotyczący możliwosci nerwicy tu na forum bo ja tez podejrzewałem .pRosze o pomoc szczególnie tych którzy mają podobne objawy i zostali dobrze zdjagnozowani i dokładnie moze mi to bardzie pomóc w mojim zyciu codziennym byłbym wdzięczny pomocnym forumowiczą którzy okaża troche serca oraz wkładu w mój problem:)
MAM wyniki : otóż na helikobakter to wynik 0.40 a ujemny to poniżej 0.9 Z wiązku z tarczyca to TSH: wynik 2.4 norma 0,3-4,3 FT3 wwynik 5.9 norma 3.9 - 6,8 FT4 wynik 20.8 norma 11-22 Chciałem dodac ze chyba mam trocche powiększone węzły chłonne i ze od roku mam w mijscu mięsni nazywaja sie potoczie motyle najrzersze grzbietu jak napne znaczy dam do góry ręke to w ich miejscu na dole jest albo węzeł powiększony bo mozna wyczuc rękom albo to guzek .We wtorek mam jeszcze USG tarczycy chciałem dodac ze od 2 dniczuje sie trche lepiej jednak dalej jakis osłabiony czasm nagle dopada mnie sennosć.