Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca, ból głowy i nadciśnienie tętnicze

OMNAMEN

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiemczy to nerwica ale obawiam sie że tak od niedawna czulem duzy stres taki ze az mnie zatykało w przełyku nie wiem dlaczego ale bałem sie jakiejsc bójki z kims poczulem jakis lęk stałem sie jakis dziwny przed wyjsciem zdomu miałem jakies dziwne uczucie w żołądku czułem jakbym myślami był gdzieindziej a byłem w innym miejscu.2 tyg temu miałem kołotanie serca. Pózniej czułem sie sałby przed tydzien i pózniej rpzeszlo czułem sie dobrze ostatnio zaczeła mnie mocno bolec głowa a teraz od 5 dni czuje sie sennie osłabiony wymyślam sobie choroby panikuje myśle na jedno ze ejstem chory na cos bo nagle taki osłabiony nie moge ćiwczyc na swojej siłowni to mnie przeraża pomyślalem ze jestem powaznie na cos chory poszedłem do lekarza mam nadciśnienie dostalem leki.Mam tez problemy z żołądkiem zaparcia biegunki bóle brzucha nad ranem teraz jak wstaje to mysle czy będe znów osłabiony czy nie rano sie nagle czuje dobrze po kilku godzinach żle ostatnio myślałem ze będe miał udar że umre czasem mam dziwne uczucia jak wychodze z domu. Boje sie pewnych osób.Poszedłem dzis do lekarza z tymi objawami bo nie wiem czy to nerwica czy jakas choroba ale dzis poczołęm sobie uświadamiac ze to moze byc nerwica martwie sie i prosze o pomoc
chłopcze,być może nadciśnienia dostałeś os siłowni.Mój siostreniec zrobił siłownie na strychu jak miał 15 lat.Codziennie ćwiczył.Miał ciśnienie nawet 180 na 110.Jak przestał ćwiczyć ,a zaczął chodzić na basen ciśnienie mu sie obniżyło.A może jeszcze coś bierzesz na przyrost mięśni?Jeśli tak,to nie dziw sie ,że twój organizm się buntuje.Lepiej poje dż na rowerze,popływaj,gimnastyka,nigdy siłownia.I pij melisę z dziurawcem-herbatke uspokajającą-w sklepie zielarskim.Zaparzj w szklance wrzątku.
narpawde sie obawiam o tą nerwice zawsze byłem pogodny zabawny teraz ciągle jakis przygaszony chodze przygnębiony myśle o tym co mi ejst ze jakiegos udaru dostane ze czegos innego ze moge umrzeć. nawet dzis płakałem ze co mi sie dzieje. Osłabienei wystąpiło nagle i trwa od tygodnia i sennosc tez. Jak wstaje rano to włąsnie mysle czy będe osłabiony czy nie.I zaczeło sie to od tego kołotania. Ciągle mierzyłem puls zamartwiałem sie. No i miałem ten okres ciągłego dziwnego stresu jakies dziwne lęki obawiałem sie. A teraz ta sennosc i osłabienie przeszkadza mi w codziennym życiu. Mam dziwne uczucie jakiegos zagubienia moze naprawde to nerwica?
Witaj z tego co widzę masz takie same objawy jak ja.Boję się zasłabnięcia.Prawie w ogóle nie wychodzę z domu.Nie pracuję ale uczę sie zaocznie i dużo opuściłam ale odkąd biorę pramolan jakoś w szkole wytrzymuje bo wiem że muszę.Też mam skoki ciśnienia ale kardiolog ustawił mi leki i teraz mam 110/70 najczęściej.Jak teraz o tym myślę, a objawy występują od 3 miesięcy,to zdałam sobie sprawę że ostatnio denerwowałam sie cały czas.Tak jak ty nie do końca wierzę że to nerwica ciągle zastanawiam się czy to nie jakaś inna choroba ale z tego co widzę na tym forum to moje objawy są dokładnie takie same jak u innych i też czekam na jakąś radę bo nie wiem co robić dalej...