Gość Darek Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Witam, Mam pytanie przez dwa dni swiat nie chodzac do pracy moje cisnienie krwi mierzone trzy razy dziennie to: 1) 109/59 puls 73 2) 128/63 puls 76 3) 105/62 puls 75 4) 111/58 puls 68 Biore tabletke na nadcisnienie 5 mg tritace . Co mnie bardzo zdziwilo w tym wyniku, ze mam tak niskie cisnienie ??? Czy to wynik, ze nie pracuje i nie mam stresow, jak na codzien w pracy - wtedy jak mierze cisnienie to mam 135/85 czasami 150/90 a jak wracam do domu po pracy to norma 125/85 Czy to normalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość k klimczyk Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Ciśnienie podane w punktach 1-4 jest jak najbardziej dobre. Wcale nie nieski. To ciśnienie w pracy, zwłaszcza to 150/90 jest za wysokie. Ciśnienie prawidłowe to PONIŻEJ 130/85 a optymalne to poniżej 120/80. Masz nadciśnienie tętnicze leczone tabletkami. Jeżeli masz jeszcze co najmniej jeden czynnik ryzyka chorob sercowo-naczyniowych:cukrzyca, dodatni wywiad rodzinny, zespół metaboliczny, rozpoznaną chorobę niedokrwienną serca lub miażdżycę tętnic obwodowych, przebyty udar mózgu to ciśnienie twoje powinno być około 120/80. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Darek Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 witam, dzieki za twoje opinie - czyli takie nieskie cisnienie jest ok ? hmm a ja sie wtedy tak sobie czule, taki pijany itp.... a co z cisnieniem w pracy - jest tak na poziomie 145/85 i potem spada do 135/85 a jak wracam do domu to ok. 125/85 - z tych czynnikow ktore napisales nie mam zadnego. Czy udac sie do lekarza I kontaktu i spytac czy odstawic lekki na nadcisnienie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mic Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Mam 32 lata.Ciśnienie w dzień 105 na 72 puls 62.Ale jak mi spada wieczorem do 97 na 70 to sie słabo czuje . Po jedzeniu jest to samo .Wydaje mi sie ,że serce ma problem i słabne bo musi wspomagać trawienie.Powiem szczerze ,że nie wiem gdzie szukać pomocy.Bo mam te serce słabe a nie wiem jak bedzie dalej w życiu.Kardiolog mówi że jest pk a ja sie czuje fatalnie,raz dobrze raz żle.Kardiolog mi powiedział ,że mam serce 60 latka i tak sie czuje ,to prawda sam sobie je uszkodziłem ,ale czy to przejdzie.Niewiem ,wydaje mi sie ,że długo nie pociągne.Z zawodu jestem pracownik fizyczny a teraz to nawet nie mam sił . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość skwje Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Jak to sobie sam serce uszkodziles? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mic Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Normalnie z głupoty.Obciążałem serce ciężką pracą,zawsze taki narwany byłem.Dużo czynników ,że nie bede tu pisał.Nie chce zwalać na inne rzeczy bo to moja wina.Straciłem sens ,życia i teraz doceniłem to co straciłem Mogłem wiele żeczy osiągnąć a teraz to już nic. Jest już za pużno.Nie jesteśmy robotami.Przetrwają najsilniejsze gatunki a słabi wyginą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość rino Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Kiedyś miałam ciśnienie poniżej100/50 było zemną niedobrze.Kardiolog powiedział,że mam zwolnione bicie serca aby to poprawic, kazał mi wykonywac bardziej dynamiczną czynnosc aby serce zmusic do szybszego bicia ,a tym samym szybciej pompuje krew.I o dziwo pomaga mi to.Może wam też pomoże.(mogą to byc podskoki,przysiady ) Cytuj Odnośnik do komentarza
ewa80 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Witam.Moje dzisiejszy pomiar ciśnienia to 68/ 62 puls 84 przy tym odczówam mrowienie palców..jakie badania powinnam zrobić??czy mógłby ktoś podpowiedzieć jakie badania zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Danie14 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Ewa 80 jaki masz apara do rr Cytuj Odnośnik do komentarza
Danie14 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Mic cwicz mudre regenerujaca Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pinda Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Pomiar jest błędny , powinnaś być w stanie ciężkim jeśli nie już nieżywa . Cytuj Odnośnik do komentarza
Danie14 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Pomiar napewno jest do dupy ale znam przypadek gdzie moja sasiadka miala 60 na 0 w szpitalu wszyscy w szoku pielegniarka zendlala a sasiadka byla przytomna Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Edekzkredek Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 60 na 0 ha ha, to jest dobre ;D Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość vasrrr Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 W domu korzystamy z modelu Desktop od Geratherm. Generalnie sprzęt jest dedykowany seniorom, ale spokojnie może go każdy używać. Wyświetlacz jest przejrzysty, pomiar ekspresowy, jest funkcja wykrywania arytmii i pamięć na 85 wyników. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość vader Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Nawet jak się nie choruje na nic przewlekle to dobrze mieć ciśnieniomierz w domu. Ja przynajmniej z takiego założenia wychodzę. Automat mamy już od kilku miesięcy w domowej apteczce i jest to Simple Sanity, także polska produkcja, a nie jakiś chińczyk. Długą gwarancję na ten model dają mimo że jest w miarę tani – 3 lata ochrony za automat za 100 zł to moim zdaniem korzystne warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Anetawielgus Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Na prezent dla babci wybrałam aparat Senior i zdaje egzamin, dostosowany do seniora, obsługa jest uproszczona, wyświetlacz bardzo wyraźny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość karatt Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Kupiłam niedawno w internetach Simple i jest okej, jak ktoś szuka pierwszego ciśnieniomierza w życiu to ten będzie dobry moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość silving Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Dobrze sobie nawet radzę z badaniem na automacie Simple, wcześniej przy moim starym ciśnieniomierzu to zawsze była gehenna żeby sam mankiet przyczepić w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość rrrt Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Warto sobie sprawdzić jak wygląda Simple, co do samego pomiaru to badanie bardzo szybkie, dokładne, a też design i konstrukcja są tutaj dobrze pomyślane, można poradzić sobie ze sprzętem samemu, bez asysty drugiej osoby...:P Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość tiki Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Od jakiegoś roku mam ciśnieniomierz Senior i mogę tylko chwalić. Zasilacz zdaje egzamin dużo lepiej niż baterie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi