Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Blok odnogi pęczka Hisa a praca w policji

Gość Char

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, planuje starać się o przyjęcie do policji, niestety jakiś czas temu kardiolog wykrył u mnie w/w przypadłość, zostałem skierowany na echo serca po czym lekarz stwierdził że nie ma przeciwwskazań do uprawiania sportu i wysiłku fizycznego. Pytanie jest następujące: Komisja Lekarska ocenia zdolność na podstawie konkretnych kryteriów. Jednymi z dyskwalifikujących kandydata są: 1. Choroby mięśnia sercowego w okresie wydolności układu krążenia. 2. Wady wrodzone serca 3. Zaburzenia rytmu serca pochodzenia organicznego, potwierdzone badaniami elektrokardiograficznymi. Czy blok prawej odnogi pęczka hisa uznawany jest za: - chorobę serca ? - wadę wrodzoną serca ? - zaburzenie rytmu serca ? Problemem dla mnie jest kwestia obycia, a raczej jej brak, z terminologią medyczną dlatego zastanawiam się czy na podstawie wymienionych przeze mnie trzech kryteriów komisja może *podciągnąć* pod któryś z nich moją przypadłość. Wydaje mi się że w tej sytuacji chodzi właśnie o PRECYZYJNE użycie terminologii związanej z tym zagadnieniem. Pozdrawiam Char