Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłujący i piekący ból w klatce piersiowej, częstoskurcz i duszności

Gość Asia202

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. od jakis 3 miesiecy.Nie wiem co sie dzieje..zaczelo sie to 2 dnia świat Bozego Narodzenia.Zaczelam miec dziwne klucia,myslalam ze przejda ale nie ;/ teraz mam klucia,pieczenie i czeste bole. Btlam u lekarza pierw rodzinnego.zrobil mi EKG i powiedzial ze w porzadku ..oprocz szybkiego bicia serca. ale powiedzial ze to pewnie nerwica.Niepokoilo mnie to wiec poszlam do szpitala..zrobil mi lekarz ekg..i powiedzial to samo co rodzinny.. przepisal mi ketaniol i tabletki uspokajajace.Przez okres tych 3 miesiecy bylam u kardiologa zrobil mi Echo serca,mialam morlologie,TSH, usg jamy brzusznej rtg pluc,rtg odcinka piersiowego kregoslupa i wszystko wporzadku.Poszlam znowu do lekarza rodzinnego i ten przepisał mi Propranol 20mg. mialam brac po pol 2 x dziennie.Przepisal mi to na szybkie bicie serca.Po jakims czasie zmiejszylam dawke do 10 mg..nic sie nie dzialo ,a teraz kiedy biore 5 mg..mam niesamowicie szybkie bicie serca,do tego dusznosci i czeste czestoskurcze..dodam ze biore tabletki antykoncepcyjne od 8 miesiecy ze wzgledu na torbiel ktory mam na prawym jajniku. Nigdy wczesniej nie choroalam a tym bardziej nie mialam problemow z sercem :( Czy mozliwe ze ten Propranol tak dziala ze kiiedy zmniejsza sie dawke lub chce sie odstawic..zaczyna sie kolatanie itd??? czy ktos sie z tym spotkał,ktoś to miał..???
Jezeli masz nagle przyspieszone akcje serca to moze to byc tzw czestoskurcz nadkomorowy ktory jest leczony przez zabieg ablacji, akurat sam to przechodzilem, ale nie wiem czy to akurat jest twoj problem. U mnie serce nagle jakby sie dusilo potem przyspieszalo i sie szybko meczylem, ale przechodzilo mi przez sen. I tak raz na jakis czas, a pojawialo sie im czesciej sie stresowalem. Pytanie czy jak mial EKG to mialas akurat to przyspieszone bicie serca? Bo jesli nie to dlatego nic nie wykrolo.Powodzenia. Moze zastonow sie dokladnie kiedy to sie zaczelo i moze po czym..