Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca i duszności a nerwica

edi19981133

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie mam 12 lat i od pewnego czasu zdażają mi się dziwne objawy takie jak:duszności,serce bije mi bardzo szybko,poce sie,mam nogi jak z waty,i nie moge ustać w miejscu.(Te objawy występują podczas ataku nerwicy tak przypuszczam że to nerwica)Ale powiedzcie mi czy to na 100%ta choroba?Jeśli tak to co mam zrobić i do jakiego lekarza pójść i także czy to da sie wyleczyć?Bo niedługo jadde na kolonie do Włoch na 2 tygodnie i nie wiem czy czaem nie złapie mnie ten atak?Bardzo sie boje:(Pomóżcie mi i doraćcie co mam robić?!
Witaj Edi. Z objawów, które wymieniłes mozna by wywnioskowac, ze masz jakies problemy nerwicowe, emocjonalne.Czy Ty się czegoś boisz (np.szkoły, rówiesników, moze któregos z rodziców, czy innych sytuacji). Takie objawy o jakich piszesz na pewno musza miec związek z czyms, co Cie niepokoi, stresuje. Musisz porozmawiac o tym jak sie czujesz z tym z rodziców lub krewnych, do kogo masz najwieksze zaufanie.Mozesz z ta osobą wybrac się do psychologa szkolnego lub innego, ktory na pewno bedzie Ci umiał wytłumaczyc to, co sie z Toba dzieje i dlaczego.Jesli taka rozmowa przebiegnie korzystnie i psycholog wytłumaczy Ci, dlaczego tak się czujesz, Twoje objawy moga ustapić.Ale nie zwlekaj z rozmowa na ten temat z kims bliskim, bo wazny jest czas.I nie wstydx sie tego, gdyz jest na tym forum mnóstwo starszych od Ciebie osób, które tez nie radza sobie z emocjami i pewnymi sytuacjami. Pozdrawiam Cie i napisz za jakiś czas, co i jak.