Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skoki ciśnienia, ból i zawroty głowy a nerwica

tomml

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od jakiegoś czasu mam problem że zdrowiem. A mianowicie od kiedy rzuciłem palenie a było to miesiąc temu. Mam skoki ciśnienia nawet 150/117 szczególnie rano po przebudzeniu. Robiłem badania: morfologia,cukier,cholesterol,tarczyca,mocz... i wszystko w normie. Ciśnienie utrzymuję się przeważnie w granicach 135/80 przy pulsie 78 . Bardzo mam silne bóle z tyłu głowy gdy się z chylę i wyprostuję i lekkie zawroty. Byłem u lekarza i zapisał mi leki na nadciśnienie lecz wydaje mi się że gdy biorę te tabletki to gorzej się czuję. Mam skierowanie do kardiologa. Czuję tak jak by mi coś w środku klatki piersiowej latało czyżby to były nerwy ??? Zauważyłem też że gdy zabiorę tabletkę na uspokojenie to lepiej się czuję , mniej bólu i zawrotów i ciśnienie 132/72. Miał ktoś coś podobnego ? Pozdrawiam i proszę o jakąś pomoc .
Siema ja rzuciłem palenie 6 tyg temu . 3 dni od odstawienia nikotyny bez rzadnych wspomagaczy zaczęły się bóle w skroniach . Po kilkunastu pomiarach okazało się że jest nadciśnienie (140-150 na ok 80 ) . miałem przepisane tabletki axtil . obecnie biore 2x0,5 tabletki + Sympropol na uspokojenie . Efekt jest taki że ból w skroniach trwa do dziś . praktycznie od rana do wieczora jest problem . najgorzej wieczorem kiedy mimo leków ciśnienie skacze do 160 ... Skroń jest widoczna po lekkim wysiłku fizycznym lub gdy występują skoki ciśnienia w ciągu dnia (115-155) . Obecnie miałem 1 wizytę u neurologa . prześwietlenie czaszki nic nie wykazało . Musze dalej myśleć co robić ...