Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy, zatkane gardło i szum w uszach a guz mózgu i glejak

Gość Oskar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam na imie Oskar .. Pisze ten temat poniewaz mysle ze moze ktos tutaj bedzie mogl mi pomoc ... Zaczelo sie to wszystko okolo 5 miesiecy temu. Dziwne bóle glowy , czasami nie moge połknąc sliny , gdy patrze w ciemnosciach to widze takie dziwne kropeczki, czasami mam jakby taki szum lub pisk w uszach i wiele innych ale to chyba najwazniejsze... MIalem robione wszystkie badania przeswietlenia klatki , dna oka , krew i mocz , echo serca , i wlasnie czekam na Wynik Badania EEG.W trakcie badania EEG gdy milem gleboko oddychac pojawily sie dziwne dreszcze glowy nie wiem cyz to ma znaczenie ale co tam .... I tu jest moje pytanie : Czy sa jakies prawdopodobne ze to jest guz muzgu lub glejak ? Wiem ze to smiesznie brzmi ale naprawde mi nie jest do smiechu... Mam 15 lat a juz odechcialo mi sie zyc , ciagle sie boje ze wynik eeg nie bedzie dobry i moja matka uslyszy od lekazy ze maja podstawy sadzic ze mam guza albo cos innego ... cala radosc zycia ze mnie uciekla , mialem raz mysli samobojcze a teraz te wyniki ... ciagle dostaje atakow placzu gdy tylko pomysle ze w mojej glowie jest taka tykajaca bomba ktora tylko czeka aby eksplodowac ...... prosze niech ktos powie mi czy mozliwe jest to abym mial tego guza czy cos podobnego , czy to jest wywolane nerwica (wyniki innych badan sa modelowe) i prosze , powiedzicie mi jak moge sobie z tym radzic , bo ja juz nie mam sily , kazdy wieczor to mysli o smierci... Jesli bedzie trzeba moge poddac dodatke informacje .. prosze...
Ah i jeszcze chcialbym dodac ze duzo siedzie przy komputerze , wlasciwe to nie wychdoze prawie z domu ... muzyke tez slucham glosno na sluchawkach... Waze tez ok 110 kg czyli mam spora nadwage i nie odzywiam sie zdrowo , nie znaczy to ze ciagle chodze do maca lub burgera tylko za czesto// Mysle ze moze to ma jakies znaczenie ale nie jestem pewien ,,,

Witam, jestem doświadczony w tych sprawach, dreszcze podczas głembokiego oddychania mogą być związane z małym przepływem krwi, możesz zrobić padania TSH-a być może masz niedoczynność tarczycy, sposób w jaki żyjesz jest okropny, wrecz tragiczny, Szum w uszach może być powodem ciągłego siedzenia w jednym miejsciu, i małą aktywnośćią ruchu, najłatwiej to wytyłumaczyć że błędnik się ustaje, i wtedy nawet potczas patrzenia na boki mogą Cię boleć oczy, a nawet głowa. Jeśli doktor nie będzie chciał Ci przepisać TSHa możesz sobie sam je zrobić, kosztuje ono jakieś 15/30zł, Jeśli TSH bedzie podwyższone podejżewam powiększenie tarczycy, lub węzłow chłonnych, co jest przyczyną cięzkiego połykania śliny. a z doświadczenia wiem, żebyś poszedł na siłownie, lub uprawiał jakiś sport. w miare chudnięcia poprawa zdrowia powinna dojść do normy, zewzględu na to że masz 15lat, i ważysz ponad 100KG Twoje Serce jak reszta ciała jest strasznie obciązona, Alat wątrobowy masz pewnie podwyższony, wątroba jest przeciązona co może diagnozować też takie samo poczucie, Badanie Alatu robili kiedyś w Krwiodastwie za darmo, ale Tobie by i tak to nie pomogło bo masz 15lat. możesz sobie kupić tabletki wzmacniające wątrobe Hepatil i jakieś tabletki z grupy B, bo pewnie masz ich nie dobór. możesz kupić też wigor lub magnez. i 30min przed kazdym jedzeniem Hepatil i te tabletki z grupy B (nie pamietam jak one się nazywają ale też są typowo na wątrobe musisz w aptece spytać) i oczywiście schudnij, a obiecuje Ci że w miare chudnięcia poprawa zdrowia zacznie się, zazwyczaj od 90KG w dół A jeszcze jedno, Niedoczynność tarczycy może prowadzić do depresji i włastnie takiego samego poczucia, ciągłego myślenia o śmierci, większość osob może tego nie rozumieć gdyż z *wierzchu* jest z Toba wszystko ok, a w środku w głowie mętlik itp. EEG nie jest badaniem które może stwierdzić czy masz guza w głowie, więc się niemartw od tego służy Tomograf, Rezonans, z obiawów jakie mówisz mozesz mieć co najwyżej mikrogluczolaka w przysadce mogzowej, Należy to obserwować. lecz to jest tak normalne jak u niektórych pieprzyk, bardzo dużo ludzi takie coś ma, kiedyś pamietam było takie badanie, zbadali 100 osób ktorzy czyli się całkiem dobrze żadnych obiawow itp. i u 15% wukryto mikrogluczolaka w przytsadce, a czuli się całkiem nieźle, niektórzy z takim gózem dozywaja nawet 70lat, Więc obiecuje Ci że nie umrzesz tak szybko, MÓWIE OCZYWIŚCIE GDYBYŚ GO MIAŁ. jeśli góz dociska pewne cześci przysadki, wtedy ona zaczyna źle pracować co też świadczy o podwyższonym TSH, normy TSH moga być minimalne rózniące się, gdyż kazda palcowka ma troche inne, lecz minimalnie norma jest podajże od 0,6 do 4,00, Badanie TSH by wiele wyjaśniło, możesz mieć to od urodzenia, lecz katywność jaką prowadzisz i obciązenie ciała nadwagą, dorpowadziło do objawów, i jak by aktywności, tak jak wcześniej pisałem, zacznij od zdrowego trybu życia, i między czasie można zrobić Alat wątroby. jeśli będzie podwyższony kup Hepatil itp. w miare chudnięcia zdrowie mowinno wracać do normy. LECZ NIE WZÓRUJ SIĘ NA MNIE. OSTATNIE DECYZJE PODEJMUJE TWÓJ LEKARZ PROWADZĄCY... Pozdrawiam

Proponuję wizytę u okulisty. Te punkciki przed oczami mogą świadczyć o problemach ze wzrokiem. Czytając Twój post podejrzewam, że możesz mieć początki depresji lub nerwicy (fobia społeczna i niechęć do wychodzenia z domu?). Ale to powinien stwierdzić dobry psycholog.