Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przewracanie się serca

Rekomendowane odpowiedzi

Mysle ze sa to skurcze dodatkowe.Ja mam to samo tylko jak mi to serduch przeskoczy to az mi slabo.Najlepiej zebys zrobil sobie holtera ja jak powiedzialam mojej pani kardiolog to badanie holtera bede miala w czerwcu.Wiem ze te skurcze sa bardzo nie przyjemne ale jesli nic dodatkowo sie nie dzieje to nie sa grozne.Mi pomagal magnez i potas np.aspargin ale czy ty mozesz brac porozmawiaj z lekarzem.Pozdrawiam.
A moze to wszystko stres nerwy moze te przeskoki i palpitacje spowodowane sa stresem wciaz rozmyslam o tym jak gdzies wychodze to boje sie ze bede mial atak a jak sie zdenerwuje to odrazu mi sie zaczyna cos dziac juz sam niewiem co mam myslec czy jestem chory czy to moja chora wyobraznia nigdy wczsniej sie tak tym nieprzejmowalem i jakos zylem mialem kilka w zyciu napadow ale pracowalem a teraz nawet bije sie wyjsc z domu bo wydaje mi sie ze cos mi sie stanie
Grzegorz oczywiscie ze jak zyjesz w stresie to sie nakrecasz i objawy ktore opisujesz moga miec tego podloze.Nawet nie zdajesz sobie sprawy co moze zrobic nasza psycha z naszym organizmem.Moge ci jeszcze cos poradzc-skurcze to tez rodzaj arytmi wiec wejdz na www.arytmiaserca.pl tam na forum jest Pan doktor wiec moze on ci odpowie na nurtujace cie pytania.Pozdrawiam.
Ja jeste aktualnie w Angli i wszystkie badania robie tutaj jest tu zalkiem inaczej Holter ktory mi zalozyli ma tylko 2 elektrody i nienosi sie go przy pasku tylko na klatce piersiowej jest podlonczony do jednej z elektrod i niezapisuje caly czas pracy serca tylko sam musz go wlonczyc w czasie napadu mialem go przez 4 dni wlonczylem go bo mialem delikatne kolatanie oddalem go i po kilku dniach przyszedl list ze szpitala ze musze go jeszczeraz zalozyc jeste przekonany ze nic niezarejestrowal dlatego mnie wzywaja oni tutaj maja czas na wszystko ja juz czekam na wyniki jakies 4 miesiace to sa zarty

Witam:.widze ze znalazl sie tutaj rodak mieszkajacy w Angli...hmmmm..wlasnie przeczytalam twoj post i troche sie przerazilam,za 3 tyg.ide do szpitala na zalozenie holtera?....zdziwilam sie po przeczytaniu ze po1:inaczej go zakladaja a po2:ze nic u ciebie nie zarejestrowal...no ale ja w Polsce tez kiedys mialam holtera i tez nic nie bylo...hm...akurat wtedy nic mi sie nie dzialo z sercem,ale to bylo b.dawno..mieszkam w Angli juz 5 lat i uwierz mi nie mam juz slow co do tutejszej sluzby zdrowia(masakra)...nie bede sie rozpisywac za bardzo,moze dam znac kiedy bede wiedziala co z moimi wynikami...narazie trzymaj sie cieplo i napisz co z twoim zdrowkiem bo nie bylo cie tu chyba juz dawno?