Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zmiana łóżka po założeniu bajpasów

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Mój tato miał dwa dni temu robione bypassy. Dziś po południu przeniesiono go na oddział kardiologiczny i położono na zwykłym łóżku szpitalnym. Jest to przedpotopowe łóżko bez automatyki, która podnosi i opuszcza pacjenta za pomocą pilota. Tato leży plackiem i żeby zmienić pozycję musi wzywać niechętnie przychodzące pielęgniarki. Na prośbę mojej mamy o zmianę łóżka (kilka było wolnych w innych salach) lekarz stwierdził, że będą one potrzebne starszym od mojego taty pacjentom. Co robić żeby zmobilizować personel do położenia mojego taty na nowoczesnym łóżku tak by nie musiał leżeć cały czas w jednej pozycji? Dziękuję za uwagę.
Ja bym walczyła o lepsze łózko dla swojego Taty gdyby one stały i czekały na starszego pacjenta.Starszy pacjent moze miec operacje keidy tata juz bedzie wychodził ze szpitala no cóz własnie to jest tok myslenia naszych lekarzy.Powiedz ze gdyby był problem to pozniej mozesz oddac łózko gdy ktos inny by go potrzebował a Tata jiz by mógł samodzielnie w miare funkcjonować.To jest nie do przyjecia to co lekarze robia z nas i naszych bliskich.Nie dawaj za wygraną chodzi pros aby miał co Mu sie w pełni należy to lepiej zeby chory człowiek leżał na bylejakim łózku a dobre stoi i czeka nie wiadomo ile.Walcz zycze powodzenia.