Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Napadowe migotanie przedsionków

Gość Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

czesc.Od kilku lat pomimo ze mam dopiero 25 lat mam napadowe migotanie przedsionków.?Ostatnio zas zdarza sie to coraz czesciej i jest to bardzo uciazliwe.Powiedziano mi ze najlepszym rozwiazaniem bedzie chyba ablacja.Czy ktos mi powie czy jest to skuteczne i zarazem bezpieczne dla zdrowia bo troszke sie obawiam.Dzieki z góry...
HEJ! ja mam 23 lata- tez to samo mam + kilka innych dziwnych rzeczy :D na razie jestem na etapie robienia dodatkowych badań, ale już p. doktor wspomniała, że ablacja jest zabiegiem, który by mnie zupełnie uwolnił od tych napadowych dodatkowych skurczów... nie wiem niestety czy jest ona bezpieczna i na ile... więc też się trochę boję :( pozdrawiam serdecznie!
Poczytajcie na forum o zabiegu ablacji.Może to pomoże Wam podjąć decyzję. Ja też jestem po ablacji i powiem,że nie taki diabeł straszny jak go malują.A ryzyko powikłań istnieje również w przypadku usuwania zębą,czy jakiegokolwiek innego zabiegu. Pozdrawiam i życzę zdrowia. PS.Częstoskurcz nie patrzy na wiek i występuje też u młodszych osób,niestety.
mam również napadowe migotanie przedsionków. w roku 1994 wszczepono mi stymulator i myśle że troche pomogło. w latach 1995-1999/cztery lata miałem ciągłą arytmię i brałem leki przciwzakrzepowe, ale przyzwyczaiłem się do tego/jeżdziłem na rowrze, nartach/ bardzo to lubię. W roku 2005 miałem robiony w Zabrzu zabieg ablacji i myślę że pomogło. Uważam że powinieneś też go zrobić /bez dyskusji/ ale w dobrej klinice. Zabieg nie jest uciążlwy. Ja pojechałem z Warszawy i po czterech dniach wróciłem do domu. Znowu jeżdżę na rowerze i nartach i nic sie złego nie dizeje Zygmunt