Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość moniczka906

Rekomendowane odpowiedzi

Gość moniczka906
Witam. Moj problem z duszonsciami zaczal sie w Klasie maturalej jakos 2 lata temu, trafilam dwa razy do tego samego szpitala z modleniami .. ta sama diagnoza _ zespol barlowa. badania wszyskie ok. przez 1,5 roku barlam concor (o.5 mg) . i aparin .Dusznosci i omdelania pojawialy sie nagle, i bardzo silne pocenie sie oraz strach wewnetrzny. W Grudniu 2009 odstawilam sama leki bo z lekami bylo jeszcze gorzej niz bez, objawy nagle ustapily na 4 msc i bylo jak w raju.. 4 tygodnie temu zaczely sie pierwsze duszosci.. pozniej omdelnie w pracy i nastepnie po 5 dniach to samo.. trafilam do Szpitala Klinicznego w Lublinie _ Jaczewskiego. tam jeszcze raz mnie zdiagnozowano - zrobiono Badanie Elektofizjologiczne ( za pomoca rurki dostaja sie doi glownej zyly przez noge do serca i wywoluja rozne arytmie) okazalo sie ze serce mam zdrowie ! badania wszyskie wyszly ok.. zainteresowala sie mna Pani psycholog. Badanie na stole uchylnym -ok , proba wysilkowa -ok. Echo - lekko wiotki platek. Krew mocz - ok.Holter -ok.Powiedzialam jej o swoich obawach lekach dusznosciach i *niedotelnieniu sie ) - czestym ziewaniu, napadopm goraca, braku bezpieczenstwa itp. Teraz jestem szczesliwa ze mam zdrowie serce a w trakcie okaze sie co mi tak jest i mam nadzieje ze wyjde z tego. Bo Takie napady duszonoci strasznie mi zycie utrudniaja;/ Biore vADIOL i narazie mi pomoga chodciaz mam nawet duszosci jak siedze i nic nie robie.. mam chlopaka prace i studjuje.. moze moja histora komus pomoze.. ze to nie chore serfce moze byc przyczyna takiego zycia z choroba a wszystko siedzi w glowie, i dobra Opieka lekarzy i pojdejscie pomoze wyjsc z tego.. i przedewszyzkiem terapia ktora zaczne.. jak wyjde z tego napewno odezwe sie i opisze wszysko co czulam :) !! Pozdrawiam wszystkich ktorym te objawy utrudniaja zycie i ktorzy wierza w siebie ze bedzie lepiej!!

Witam, Zespół Barlowa to sytuacja, kiedy stwierdza się w echo serca wypadanie płatka zastawki dwudzielnej. Okazało się, że nie ma Pani wypadania tego płatka - czyli nie ma pani zespołu Barlowa. Przyjęto, że większość Pani dolegliwości zależy od problemów psychologicznych. Bardzo dobrze, że pomogła Pani psychoterapia.