Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Od dłuższego czasu dzień w dzień czuje wyraźnie bicie swojego serca, dodatkowo mam uczucie ucisku w gardle, który utrudnia oddychanie. Niedawno wybrałem się do lekarza i zrobiłem EKG oraz badania krwi. Wszystko jest w porządku jednak ten ścisk itp nie dają mi spokoju. Czuję, że podczas wdechu serce zaczyna wykonywać jakby więcej uderzeń. Czasem również coś zakuje :). Lekarz przypisał mi Propranolol WZF (biorę 2 tabletki 10mg do 3 dziennie), Deprim oraz krople Milocardin (20 kropel w wodę).
witaj Nic innego - tylko nerwica! Te objawy które napisałeś to jest jedna dziesiąta tego co ja przechodze. Ucisk w gardle = http://www.tipy.pl/artykul_2659,jak-leczyc-globus-histericus.html. Leki które dostałeś też przerabiałam, jak wziełam propranolol to wylądowałam na pogotowiu ponieważ miał mi spowolnić akcję serca i owszem spowolnił ale zabardzo- zarazem ciśnienie mi spadlo do 70/40. milocardin brałam ponad pół roku po 30 kropli 3 razy dziennie i owszem mi pomagał. A zamiast deprimu weź sobie persen forte w maksymalnych dawkach. Jeśli zaniedbasz teraz nerwicę przy tak drobnych objawach to potem juz persen czy milocardin Ci nie pomoże. Moja nerwica składa się na : bóle w klatce, bóle żołądka,duszności,globus histericus, bóle pleców, sztywnienie karku, sztywnienie palców u rąk,omdlenia, zawroty głowy i niesamowity lęk nad którym ciężko jest zapanować
witam a robiles echo serca//?/bo ja przez parenascie lat slyszalam ze jestem znerwicowana i tez mialam te obiawy a niedawno okazalo sie ze to nie nerwica ..tylko przeciek w sercu czyli po naszemu dziura w sercu .nieznaczy oczywscie ze ty to masz ale moze cos jest nie tak i dobrze bylo by ta nerwice potwierdzic echem serca wtedy bedziesz pewnny ze to nic innego i moze troche sie uspokoisz.powodzenia:)) i zycze wyciszenia to pomaga moje serce tez juz jest spokojne i niemam dusznosci ani ucisku w gardle ..
hej ja mialam w styczniu robiony zabieg zamkniecia dziury w sercu zapina amplatza w klinice w warszawie w Aninie .niestety u mnie duza byla ta dziura bo ok 2.8 cm wiec lekami to by nic niedalo .ale czuje sie dobrze tylko leki musze brac.nieznaczy ze ty musisz miec cos takiego chodiz mi o to zeby zawsze przy problemach serca robic echo serca kosztuje ok 80 zl lub ze skierowaniem od kadiologa mozesz isc porpstu to badanie jest bardzo dokadne i pakaze w jakim stanie jest twoje serduszko .gdyby moi lekazre wszystkiego niezganiali na nerwice i mialabym takie badanie dziura by sie tak niepowiekszyla bo po porodzie zaczelam zle sie czuc a jak bylam teraz w szpitalu lekazre dziwili sie ze podczas porodu naturalnego niedostalam udaru ..no mialam szczescie ..ja polecam kazdemu kto nieiwem co mu dokaldnie jest by robic echo serca..dla siebie ..a co do wyciszenia to po zabiegu mam to zalecone zeby niedostac arytmi serca i powiem ze udalo mi sie wyciszcy nerwy i czuje sie dobrze.powodzenia zycze:))
Nadal mnie dusi dzień w dzień.. Już nawet nie ucisk w gardle ale po prostu ciężko mi się oddycha. Mam zapisane jakieś blokery itp ale nic nie pomaga.. Miałem robioną spirometrię oraz prześwietlenie płuc - wszystko ok .. Co to może być :/ ?

Co do porodow to nie dziwie sie ze nic sie nie dzialo, Ja urodzilam piatke normalnie, harowalam jak wol do konca i nic nie wskazywalo na to ze mam 2,5 cm dziorke, a procz niej jeszcze 2 mniejsze. Dowiedzialam sie o nich, gdyz po imprezie czulam sie fatalnie. Zaczelam szukac przyczyn no i znalazlam. Teraz czekam na jakis nowy wynalazek, bo jakby tego bylo malo, to jeszcze jestem uczulona na chrom i nie moga mi zalozyc zapinki. Moze ktos slyszal , czy juz nie robia z jakiegos innego stopu?

Ponad rok temu przeszedłem dokładnie to co opisałeś - niepokój, uścisk w gardle, nierówne bicie serca, itp. Najpierw seria badań i leków, które nic nie dały, potem jakieś seanse za kupę pieniędzy, które tylko nieco złagodziły objawy. Pomogła dopiero wizyta ...u psychitry :) Wstyd się przyznać przed kimkolwiek, ale dopiero psychiatra prawidłowo zdiagnozował nerwicę i zastosował leki. Objawy słabły, aż do zaniknięcia. Kuracja ok. 3 mieś. Teraz, od roku mam spokój :)