Gość dagusia Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Jak mam sprowadzic tambocor potrzebuje go dla dziecka na wczoraj niewiem jak sobie poradzic ze sprowadzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Witam, Tambocor, zawierający flekainid, jest skutecznym i bezpiecznym preparatem przeciwarytmicznym, od wielu lat stosowanym w Europie, ale niezarejestrowanym w Polsce. Tambocor jest stosowany jako jeden z leków pierwszego rzutu w zapobieganiu nawrotom migotania przedsionków u pacjentów bez organicznej choroby serca. Tambocor nie jest zarejestrowany do obrotu w aptekach w naszym kraju, ale jest sprowadzany z zagranicy dla ratowania życia lub zdrowia pacjenta, bez konieczności uzyskiwania pozwolenia na dopuszczenie do obrotu. Proponuję wrócić do lekarza, który zalecił dziecku Tambocor i poprosić o wniosek na import docelowy leku, realizowany przez Ministerstwo Zdrowia. Gdyby spotkała się Pani z odmową, wtedy należy poprosić lekarza o receptę na lek i samemu pojechać/polecieć, albo poprosić zaprzyjaźnioną osobę udającą się do innego kraju, np. do Niemiec, Anglii, Szwajcarii itd. i po prostu kupić lek w aptece. Przed wyjazdem lub przed poproszeniem kogoś o tę przysługę, należy się upewnić, że Tambocor jest dostępny w aptekach w danym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kinga Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 Ja w lutym sprowadzałam dla syna lek z apteki schwedt nad Odrą. Oder center aptek czy jakoś tak. Można do nich napisac mejla w jezyku polskim bo tam pracuja polskie farmaceutki. Zrobiłam przelew na konto, wyslalam recepte poleconym i kurier przywiózł mi lek. Super sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grazyna Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Posiadamy lek flecainde acetate 100mg 60szt zamiennik tombocor Wrocław 609372081 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi