Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pueraria Mirifica a niedomykalność zastawek

Gość Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam 20 lat i chciałam zacząć kurację powiększenia piersi preparatem Pueraria Mirifica tylko nie wiem czy mogę go stosować przy niedomykalności zastawek.. Z tego co czytałam jest to bardzo dobry środek: Pueraria Mirifica, zawiera ono duże ilości fitoestrogenu- roślinnego odpowiednika estrogenu. Fitoestrogeny takie jak miroestrol, deoksymiroestrol, kumestany itp., które są znacznie silniejsze niż isoflawony z soi czy czerwonej koniczyny Jego struktura jest bliźniaczo podobna do kobiecych hormonów. Spożycie tego zioła zwiększa cyrkulacje krwi, gromadzenie się wody i tłuszczu w organizmie, dzięki czemu piersi staja się większe i bardziej kształtne oraz skóra jest gładsza i elastyczna. Pueraria Mirifica zawiera także duże stężenie izoflawonów. Podobna substancja znajduje się w ziarnach sojowych, ale jest znacznie mniej stężona. Może ktoś wie czy jest dozwolone stosowanie Puerari przy niedomykalności zastawek? Z góry dziękuje za odpowiedz Ania
Gość Ewa29 z Zespołem Fal
Hej! Nie mam pojęcia, czy można to stosowac, ale wahałabym się, czy w ogole takie kremy stosowac? Kobieto, Twój biust jeszcze rośnie. Przy wadach serca trzeba na pewno uważać na gromadzenie się wody w organizmie. I uważałabym z wprowadzaniem jakichś hormonów. Najlepoej spytaj o to swego kardiologa (mam nadzieję, że jesteś pod stałą kontrolą). Zapraszam też na forum Fundacji Serce Dziecka, gdzie spotkasz inne dziewczyny z wadami zastawkowymi serca, dla których wielkośc piersi jest niewielkim problemem:-) www.forum.sercedziecka.org.pl Napisz tez do mnie: gg 5839861, mail: ejmarczak@wp.pl Też mam niedomykalne zastawki, ale przy mojej ciężkiej wadzie to akurat najmniejszy problem.

Na Twoim miejscu skonsultowałabym tę sprawę z lekarzem. Chodzi o to że Pueraria Mirifica niesie za sobą wiele skutków ubocznych. Na pierwszy rzut oka ich nie zauważysz, jednak z czasem owszem. Jest to między innymi odkładanie się tkanki tłuszczowej, to chyba nie będzie przyjemne dla kobiety, jeżeli chodzi o sprawy sercowe, roślina ta przyśpiesza cyrkulację krwi, nie jestem lekarzem więc nie będę tutaj mówić Ci jak to może na Ciebie wpłynąć jednak bałabym się zażywać jej bez konsultacji. Poczytaj sobie tutaj szczery opis https://naturalnemetody.pl/pueraria-mirifica/ , to świetna strona dla osób które chcą w naturalny sposób powiększyć sobie biust i zaufaj, że są o wiele skuteczniejsze i bezpieczniejsze metody.