Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Regeneracja serca po zapaleniu mięśnia sercowego

Gość Tetiusz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie zeby sie upewnic ze jest wszystko dobrze... A wiec tak, 4 miesiace temu mialem zapalenie miesnia sercowego, zostaly mi jeszcze 2 do kontroli i wtedy lekarze maja mi powiedziec czy juz moge cwiczyc etc. Czuje sie dobrze, cisnienie mam dobre ok 120/85 puls ok.70.. Czasem glowa mnie boli ale to raczej ze stresu bo ogolnie mozna powiedziec ze latwo mi sie jest przejac czyms :) Mialem dzisiaj ekg - wszystko wporządku.. Tylko tak sie zastanawiam czy to wystarczy zeby wiedziec czy miesien sercowy sie dobrze regeneruje. Czy to znaczy ze to juz kwestia tych 2miesiecy i jesli nic sie nie bedzie dzialo to bede zrowy? Czy jakby sie zle regenerowalo to tez bylyby skutki na cisnieniu itd? Czasem sobie wypilem piwko, ale ogolnie rzadko i pojedynczo.. Raz troche wodki i żałowałem ale na 100% juz wiecej nie wypije do tej glownej kontroli ;) Biore tez magnez z potasem...
Bylem przeziebiony, nie doleczylem sie, poszedlem do szkoly i nastepnego dnia bolalo mnie w klatce i jak bralem glebsze oddechy, najlepiej bylo jak lerzalem.. Kolejnego dnia nie ustepowalo wiec poszedlem do lekarza i okazalo sie ze mam zapalenie osierdzia i zapalenie miesnia sercowego, ale nie jestem pewny czy to wlasnie zapalenie osierdzia tego nie wywołało.

Cześć! Właśnie przechodzę zapalenie mięśnia serca. Wczoraj wyszedłem ze szpitala i mam pytanie jak dbać o siebie, czy stosowałeś jakąś dietę czy tylko leżenie? Czy są jakieś środki czy suplementy diety które pomagają widzę magnez z potasem ale czy coś jeszcze, czy naprawdę trzeba być przykutym do łóżka przez ten okres rekonwalescencji? Z góry dzięki za odpowiedź