Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i proszę o pomoc. Mam 22 lata i od 5 miesięcy straszne zawroty głowy,uciski w głowie i czasem kołatanie w sercu. Robiłam już wszystkie możliwe badania, mam niedoczynność tarczycy, za szybki puls na co biorę tabletki i coś tam jeszcze miałam z prolaktyna czyli z przysadką ale się unormowało po tabletkach na tarczycę, lekarze mówią że to wszystko może dawać objawy takie jakie mam i że trzeba czekać. A ja czekam i czekam i nic dalej to samo. Byłam u psychologa i mówi że z tego co widzi to ja żadnej nerwicy nie mam, tylko jestem nadpobudliwa. Ale z czasem coraz bardziej się zastanawiam czy ten psycholog się przypadkiem nie mylił:(. Nie chciałabym się niepotrzebnie faszerować lekami tym bardziej że uzależniają. Proszę o pomoc i jakieś wskazówki. Dodam jeszcze że w moim życiu nie wydażyło się nic co mogło spowodować nerwice, i to że przed 2 laty miałam podobne objawy tylko że lrzejsze i przeszły same po około roku. A teraz siedzę w domu nie pracuje, i niewiem co dalej robić:( Zauważyłam również że strasznie pocą mi się ręce.
Moim zdaniem to nerwica...młoda jesteś ale ja też mając 24 lata zachorowałam i męczy mnie to już 3 lata-biorę leki.Też mam zawroty głowy,ręce zawsze mi się trzęsły miałam spocone i zimne.Z prolaktyną też mam problem ale ja to się boję brać na nią leki bo ponoć skutki uboczne są zgroza..Chyba że to od tarczycy ale lepiej idź do specjalisty jakiegoś...tu nikt diagnozy nie postawi.
U mnie powodu jako takiego też nie ma ale ostatnio z psychologiem doszliśmy do wniosku co mogło a raczej co jest powodem,ale nie będę tego na forum opisać. 4! Wiem,że w ciążę nie zajdę właśnie dlatego mam te leki na zbicie by zajść bo staramy się dość długo już...muszę się zmobilizować i zacząć łykać ten norprolac,już nawet poprosiłam panią doktor o jakiś co ma mniej skutków. Aga a Ty jakie leki brałaś na ta prolaktyne?
Nie ja nie brałam bo w moim przypadku wysoki poziom był spowodowany tą niedoczynnością. Bo jak zaczełam brać to spadła, miałam też robione na to jakeś testy z taltetkami, w moim przypadku to się nazywa hiperprolaktylonemia tak samo jak miałam hiperholesterolemie bo to są włąśnie żeczy które spowodowała umnie tarczyca. Cały czas nie jestem przekonana że to nerwica, jak już wspominałam , psycholog mi powiedział, że nie mam, może powinnam iść do innego sama niewiem, ale to bez sensu.

Ja, od 2 lat lecze sie na tarczyce niedoczynnosc moje tsh wynosi 9.31 ciagle wzrasta a leki nic mi nie pomagaja poniewaz jestem juz na 250mg eltroxinu czuje sie okropmie.Ostatnio pojawiły sie rowniez zawroty głowy i okropny bol głowy:(nie wiem co mam robic jest to bardzo uciazliwe...!!Co mam robic ?