Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności, kołatanie, ból i kłucie serca a stres

Gość Magda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 16 lat i ostatnio moje serce dosyć dziwnie się zachowuje. Rano gdy stoję w autobusie z plecakiem często jest mi duszno w i ściska mnie w klatce piersiowej do tego boli mnie i kłuje serce. Dodam że jestem osobą, która często się byle czym stresuje i przejmuję. Na wieczór od paru dni i też w południe moje serce tak nagle szybko bije i wtedy nie umiem jakos oddechu złapac normalnego a pozniej normalnie bije. Nie wiem jak to nazwać kołatanie czy coś w tym stylu nadmierne. Tak mi serce bije w przyspieszonym rytmie, a pozniej mnie kłuje. Co to może być, proszę o pomoc czy to coś poważnego?? Przepraszam, że chaotycznie napisałam ale nie umiem tego tak prosto zdefiniować. Z góry dziękuje.
Ten objaw, który opisujesz ( palpitacje, kołatanie, duszności, kłucia) jest typowy dla nerwicy, jednak za mało o sobie napisałaś, żebym mogła coś Ci poradzić. Przede wszystkim zrób podstawowe badania, bo zanim się zajmie nerwicą to lepiej wykluczyć wszystko inne, bo być może jest jakaś inna przyczyna... Zapraszam na wątek * Nastoletnia nerwica* tam możesz jesli masz ochotę napisać coś o sobie, jesteśmy w Twoim wieku. Pozdrawiam