Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szum w uszach, zaburzenia widzenia i ból w klatce piersiowej a nerwica

Jakubbek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was od niedawna tj. 3 tygodnie miewam dziwne momenty w moim zyciu. polega to na tym ze wydaje mi sie ze nie wykonuje normalnych, codziennych czynnosci swiadomie (np. rozmawiam podswiadomie,wydaje mi sie ze nad zwyklym podrapaniem sie po plecach nawet nie panuje robi to jak by moja sama reka, czasami mam tak ze moi koledzy,rodzina wydaja sie jacys inni [nie potrafie opisac tego] wydaje mi sie poprostu ze robie niektore rzeczy podswiadomie). Wczesniej tj. 4-5 tyg. temu mialem chorobe zawroty glowy, cisnienie 140-80, mam podwyzszona caly czas akcje serca 80-120. Mialem szum w uszach ale to ustalo, mam takie jak by czarne kreski przed oczami przed lewym mniej niz prawym. Na wczesniejszym temacie ktory zalozylem stwiedziliscie ze to derealizacja i najlepiej udac sie z tym do lekarza, jednak moja mama i lekarze twierdza iz jest to zwiazane z dojzewaniem i mi to przejdzie. NIe mam takich objaw gdy o tym nie mysle. Mowia ze jestem wrazliwa osoba, mam 15 lat, jestem aktywny sportowo. Gdy wykonuje czynnosci sportowe czyje sie tj. lepiej. pomóżcie, napiszcie czy to zeczyiscie sprawy zwiazane z dojzewaniem i czy to samo przejdzie czy potrzebny jakis psychiatra czy cos sam nie wiem. Cisnienie mi juz spadlo a akcja serca pozostala, EKG mam dobre ECHO serca rowniez. Pocieszcie mnie albo wrecz przeciwnie. Miewam tez bole klatki piersiowej nie sa to bole serca czy jakis innych narzadow wewnetrznych.Lekarz powiedzial ze mam lekkie szmery w sercu wywolane tym ze jestem wysoka osoba.Teraz mam cisniene 120-70, z krwi nic nie wyszlo mam ok. Miewam bóle serca.Czuje tez ze dretwieje mi czesc ciala od pasa w dol.czytalem ze moze to byc Derealizacja napiszcie co o tym sadzicie... Pozdrawiam.
Hej!!!U mnie zaczęło sie wszystko ok 1,5 miesiąca temu.Najpierw ból w klatce piersiowej, a potem czułam jakbym była w czyimś ciele.I tak codziennie do dzisiaj.U lekarzy byłam 3 i robione miałam ekg,rtg i morfologie i każdy twierdzi ze to na tle nerwowym.Tylko dziwne że zamiast się polepszyć jest tak samo ,a może nawet gorzej.Biorę magnez i wit.B,jak boli to przeciwbólowe(oczywiście to zalecenie lekarza),ale to nic nie pomaga:(((Te bóle mam w momentach najmniej spodziewanych.Nie wiem co o tym sądzić.Czy iść jeszcze do lekarza i prosić o skierowanie na jakieś badania,czy o co mam zrobione wystarczy???Proszę niech mi ktoś odp. bo ja tu warijuę;(((
Witam, jeśli większość badań jest w normie, to wskazuje to raczej na nerwicę, ale zanim coś się w tym kierunku zrobi trzeba wykluczyć wszystko inne, jesli o to chodzi to tu nikt dokładnie nie stwierdzi co Ci jest, przede wszystkim porozmawiaj z lekarzem, zrób wszystkie szczegółowe badania, a jesli wyjdą w normie, to udaj się jednak do psychiatry ( chcę napomknąć, żet taka wizyta to żaden wstyd, bo wszyscy tutaj mamy takie problemy i warto dzielić się nimi z innymi) Jeśli masz ochotę porozmawiać z osobami o podobnych problemach to zapraszam na wątek * Nastoletnia nerwica* Pozdrawiam:)
Hej :) Mam prośbę ... Mam koleżankę, która od pewnego czasu dziwnie się zachowuje. Mało je, śpi, mówi, że boi się ludzi, nie ma ochoty wychodzić z domu bo nie ma ochoty śmiać się z czegoś \*głupiego\*, jak zaczynam rozmawiać z nią na jej temat, np. co mnie boli od razu zmienia się... Staję się strasznie nerwowa. Mówiła, że nikt jej nie rozumie, że boi się, że walnie jakąś gafę, że do niczego się nie nadaje, że ludzie powiedzą, że jest dziwna itd. Nie wiem co mam zrobić? Może to jest moja wina? Może jakiś dystans ma do mnie? Jestem tylko człowiekiem i parę razy się na mnie zawiodła. Przyjmuje leki hormonalne od roku czasu może to od tego? Miała też przeżycie z chłopakiem i po tym się też trochę załamała. czekam na opinie Pozdrawiam :)
hej. ja mam 17 lat. piszę głównie do JAkUBBEK...!!! słuchaj ja od października mam coś takiego dziwnego, że nie wiem co tu robię ,czyt. na tym świecie* i też mi sie wszystko wydaje takie inne.!! Masakra no nie? wiem co czujesz... ale wiesz ja mam jeszcze niedoczynnosć tarczcy może to też od tego mam, zrób badania jeśli chcesz może się okaże że też to masz.! wieczorem często źle mi się oddycha... to jest okropne. I wszyscy mi mówią że jestem za bardzo na wszystko wrażliwa, że za bardzo się wszystkim przejmuje, myślę że mają rację.! nie potrafie tego zmienić już taka jestem. Heg i co ciekawe też uprawiam sporty i jsk gram i o tym nie myśle jest ok. To jest nasza psychika.! Niestety tacy się już urodziliśmy i nie możemy się tym tak przejmować. pozdrawiam.!!!