Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Analiza pierwiastkowa włosów

porfirek

Rekomendowane odpowiedzi

zrobiłam.zapłaciłam sporo ale jestem zadowolona.opisali dokładnie ile czego mi brakuje,co w jakich produktach jest,co powinnam jeść itd.okazało się że mam początki anemii a ja myślałam ze zatrułam się czymś(pracuję z chemikaliami) Z ich wynikami mozna iść do diabetologa lub innego lekarza-wtedy sukces murowany

Ja bardzo chwalę sobie analizę pierwiastkową, nie ma chyba lepszej diagnozy na temat stanu naszego organizmu. Mi osobiście mocno pomogło zmniejszyć ilość wypadających włosów, ponieważ z powodu niedoborów w organizmie włosy wychodziły garściami. Po zbilansowaniu diety, problem zniknął jak za dotknięciem magicznej różdżki. :)

Klinika się nazywa Hair Lab na Ursynowie w Warszawie. Super miejsce, dodatkowo robiłam badania trychologiczne, aby sprawdzić w jakim stanie mam włosy. Po dwóch miesiącach diety i dobrej pielęgnacji ponowiłam badanie i Pani była zdziwiona w jak szybkim czasie udało się poprawić kondycję włosków.

Ja robiłem analizę pierwiastkową włosa on-line w lifelinediag.eu, tzn. wysłałem próbkę włosów z ankietą i po 3 tygodniach otrzymałem wyniki dostępne na ich stronie, a także wysłane drogą pocztową. Moim zdaniem EHA daje najbardziej miarodajny wynik na zawartość minerałów w organizmie, ponieważ wynik tego badania określa zaburzenia równowagi organizmu oraz przemian pierwiastków i ich wzajemnych powiązań dużo bardziej rzetelnie niż badanie krwi czy moczu. Ja pracuje w ciągłym w napięciu i stresie i miałem ciągle nadciśnienie okazało się po badaniu mam ponad normę współczynniki metali ciężkich, jak arszenik i kadm, a także niedobór cynku, magnezu, potasu oraz zaburzenia w pracy tarczycy - produkcja nadmiernej ilości tyroksyny. Teraz mam specjalną opracowana dietę, a także suplementy, działam teraz bardziej profilaktycznie, więcej odpoczywam, spacery po lesie itp Badanie bardzo mi pomogło, polecam jak ktoś ma jakieś dolegliwości

Ja ze swojej strony polecam Olimedica Centrum Medyczne ( www.olimedica.pl), robiłam też tam APW i naprawdę się zdziwiłam, jak dużo można dowiedzieć się z włosa o swoim organizmie. W swoim centrum mają też trychologów, którzy rzetelnie podchodzą do swojej pracy, także udało mi się uratować dzięki diecie i odpowiedniej suplementacji swoją garstkę włosów.