Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłujący ból i pieczenie piersi, duszności i ból kręgosłupa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 21 lat. od jakiś 2 miesięcy dokucza mi ból pod lewa piersią,czasami boli mnie cała pierś. Zaczeło się od kłuć.jakby ktoś szpilką nakuwał. teraz doszło nawet pieczenie.Zdarza się też ze kłuje pod prawa piersią. ale rzadko.Kiedy boli mam duszności.Dodam ze boli mnie cały kręgosłup,trudności mam ze schylaniem,boli tez w łopatkach ,ponoć jedna jest bardziej wystająca.Miałam robione badanie krwi,RTG klatki piersiowej,USG serca,Ekg ,USG jamy brzusznej.I niby wszystko w porządku.Palę papierosy,nie pije ani kawy ani alkoholu.Wcześniej mi się to nie zdarzyło. Nie chorowałam wcześniej na nic.
Gość Blondi22
Witam mam 21 lat. od jakiś 2 miesięcy dokucza mi ból pod lewa piersią,czasami boli mnie cała pierś. Zaczeło się od kłuć.jakby ktoś szpilką nakuwał. teraz doszło nawet pieczenie.Zdarza się też ze kłuje pod prawa piersią. ale rzadko.Kiedy boli mam duszności.Dodam ze boli mnie cały kręgosłup,trudności mam ze schylaniem,boli tez w łopatkach ,ponoć jedna jest bardziej wystająca.Miałam robione badanie krwi,RTG klatki piersiowej,USG serca,Ekg ,USG jamy brzusznej.I niby wszystko w porządku.Palę papierosy,nie pije ani kawy ani alkoholu.Wcześniej mi się to nie zdarzyło. Nie chorowałam wcześniej na nic.
ja mam skrzywienie kregoslupa i czesto mnie kregoslup boli w dolnych czesciach ale na to nie ma raczej rady,mialem kiedys pieczenia i klucia w klatce piersiowej tak jak ty ale poszedlem z tym do kardiologa bo mi serce kołatało i mialem przyspieszony puls lekarz przepisal mi bisocard na obnizenie tetna i powiedzial ze nie bedzie zadnych kluc,pieczen po tym leku i nie ma:) a te rozne klucia i bolesci w okolicach serca badz w klatce moga byc na tle nerwowym takie nerwobole bierz magnez moze przejdzie:)pozdrawiam
Gość Blondi22
od 2 lat miałam co jakiś czqas rwe kolszową. Jak skonczyłam szkołe.Zaczeło sie dziać coś z moim kręgosłupem. w dolnym odcinku kręgosłupa lędzwiowego. to pewnie przez mój trym siedzący.Noi do9kładnie w 2 dzien świat wieczorem dostałam te kłucia, kuło tak ze nie mogłam oddychać:( myślalam ze przejdzie ale nie przechodziło i trwa to do dzisiaj;( rqaz kluje ,raz piecze a raz boli jakby ktos mnie uderzał mocno w te miejsce.:/kiedy dotkne to miejsce miedzy mostkiem a piersia odczuwam ból..z sercem raczej nic nie mam bo mialam tyle badan juz..i wszyscy mowia ze to nie serce a ja caly czas mysle ze to wloasnie serce:(((( denerwuja mnie juz te bole mam ich dosc.. pije magnez ,biore propranol i nic..jeszcze zmniejszylam dawke propranolu,bo chce odstawic...i zaczyna sie dziwne kołatanie..juz chcialam jechac do szpitala,ale po co i tak mi nie pomogą.