Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Płytki oddech, kołatanie serca i zmęczenie

Gość Adam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Niedawno skończyłem 18 lat i od około miesiąca mam dziwny problem ze swoim organizmem. I nie wiem co robić, mam nadzieję ze ktoś mi doradzi co zrobić. Moje objawy to. Szybkie bicie serca, płytki oddech, bóle w okolicy serca, senność, ciągłe zmęczenie, uczucie słabości (jak bym miał zaraz zemdleć), niepokój wewnętrzny, spięty kark, bóle głowy, problem z koncentracją, problemy z jedzeniem a dokładnie czuję jak bym miał wąskie gardło przez które nic nie przejdzie. Chciał bym podkreślić że w nocy śpię dobrze nie budzę się. Robiłem już dużo badań i wszystkie są rewelacyjne. Jestem młody i boję się o swoje zdrowie, mam dziewczynę i chciał bym być z nią szczęśliwy a nie mogę przez to co się ze mną dzieje, miałem plany na przyszłość, chciałem skończyć szkołę, a teraz boję się ze to wszystko legnie w gruzach... ;( Proszę o pomoc lub jakąś radę.
Ja po prostu zwariuje Adam nie słuchaj tych bzdur to zwykły naciągacz!!!nie ma magicznych proszków które po prostu zlikwidują twoje dolegliwości owszem zdrowe jedzenie ogólnie zdrowy tryb życia ma wpływ ale nie jakieś gówno DR.RATHA myślę ze twój problem polega na psychice radze wziąśc dziewczyne do kina na spacer i cieszyć sie zdrowiem bo jesteś zdrowy!!!!!!POZDRAWIAM
Dzięki za wsparcie:) Odkąd mam te dolegliwości uczęszczam na boks, odciąga mnie to od myśli o tym co mi jest, ale już postanowiłem iść do psychologa. Mam nadzieję że mi pomoże. Na pewno się nie poddam i będę korzystał z życia ile się da :)

Tez tak mam jak sie zdenerwuje lub sa jakies *duze*emocje to tak naprawde nerwica, co jakis czas jest ten stan uspiony a potem na jakis czas przez silne nerwy jakby sie wybudzala.mozna z tym zyc tylko radzilaby ci nie wpadac w panike jak czujesz ze masz problem z oddychaniem bo to jeszcze pogarsza. ja prez jakis czas zazywalam relanium ale skonczylam z tym i jka mialam taki *napad* to wlasnie mowilam sobie ze tegonie ma ze nie bedzie mna nic zadzic bo to wszytko birze sie tez czesto w glowie.teraz co jakis czas zdarza mi sie miec takie new=rwy to wtedy biore 2 tabletki no-spy naraz zeby miesnie nie byly takie spiete i odrazu jest lepiej.grunt zeby sie nie uzaleznic i nie wsluchiwac sie w kazda komorke swojego ciala a to z czasem znowu sie *uspi*nnawet o tym zapomnisz z czasem. mozesz tez isc do psuchologa ona da ci na takie napady tabletki delikatie uspokajajace by troche wyleczyc ta chorobe(nerwice) lub cos na obnizenie cisnienia bo wlasnie od za wysokiego masz uczucie napiecia i niepokoju.ja wiem jak to jest bo sama tak mam co jakis czas.nie ma sie czym martwic grunt zeby nie myslec o tym nawet na poczatku na sile zajmowac mysli czyms innym.zycze powodzenia i nie prezjmuj sie za bardzo wszystkim