Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mdłości, uczucie zatkanego przełyku i duszności

neecheeRR

Rekomendowane odpowiedzi

Od moze miesiaca mam takie dolegliwosci jak mdlosci ktre utrzymuja sie przez caly dzien. czuje jak bym miala cos w gardle /przelyku. czasami mi sie az tak podnosi bo chce to *wypluc* w ogole to mdli mnie tak jak by od zoladka i przechodzi az do gardla. najgorzej jest jak gdzies jestem czy na uczelni obojetnie poza domem to to wszystko sie nasila Czasami to mysle ze gdzies zaraz strace przytpmnosc zaczynam miec dusznosci. Bylam u lekarze zapytal czy jestem newowoa i przepisal mi jakies tableki ;/ ale nie wiem czy to naprawde jest nerwica. czy mozna przez caly dzien prawie czyc mdlosci itd ;/ prosze o odp czy ktos ma podobnie moze ?
Gość neecheeRR
nie, nie badalam. chce isc do innego lekarza. tyleko ze mieszkam w niewielkiej miejscowsci i mam do dyspozycji 2 lekarzy rodzinny ;/ 1 pania co witaminy non stop przepisuje i antybiotyki oraz pana ktory tez za duzo mi nie doradzi ;/ a ten ziolowy nerwosol moge brac bez przepisania go od lekarza? i gdzie go moge dostac, apteka?
Witaj neecheeRR, Objawy, które wymieniłas wystepuja w *zestawach nerwicowych, o których czytałam.Znasz siebie najlepiej, więc sama sobie odpowiedz, czy były takie sprawy w Twoim zyciu, które mogły Cie emocjonalnie * rozwalic*. Czy jestes asertywna, czy wolisz unikań sytuacji zbyt trudnych, Twoim zdaniem? Czy masz problemy w relacjach z innymi osobami? Czy jestes może dzieckiem DDA ? .Pozdrawiam
Gość neecheeRR
no raczej wole unikac.jest kilka spraw ktore mogly by byc przyczyna. zaczelam stududiowac i to tez moze ma jakis wpyw. egz itp sie denerwuje stresuje ;/ ostatnio nawet zauwazylam jakis lek nie ze boje sie z domu wychodzic ale jak gdzies jestem wsrod wiekszej ilosci ludzi to czuje dusznosc . lekarz przepisal mi bellergot zazywal ktos to ?

Mi też nie chciało się wierzyć,że tak odczuwa się nerwicę! Też mam takie objawy.Męczę się już chyba 6 rok.Oczywiście bywało dobrze,ale to jednak co jakis czas powraca. Ja juz nie wierzę,że kiedys to minie.Mimo różnych *cudownych* leków nie pokonałam nerwicy! pozdrawiam