Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie, silne łupanie w czaszce i utrata świadomości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mój problem polega na tym że jest ich kilka. 1. Ostatnio miałem problemy z oddychaniem tzn. gdy kładłem się spać i zaczynałem myślec o różnych rzeczach mój organizm zajęty jakby myśleniem zapominał o oddychaniu i z myśli wyrywało mnie to ze nie moge oddychac. Miałem wtedy zapalenie oskrzeli i gdy mineło ataki zredukowały sie do rzadkosci. Występują tylko czasami. 2. Gdy zaciskam szczękę i tak jakby wypuszczam powietrze zalegające w uszach słyszę takie głosne chrobotanie. Czasami jest tak ze musżę to ciągle robic bo nie moge wytrzymac. 3. Mam dziwne uczucie jakby cos tkwilo w moim mozgu. Muszę wtedy przekręcić sztywno karkiem w jedną stronę żeby usłyszec takie małe pyknięcie. To pyknięcie moge uslyszec kiedy tylko chce ale mnie to bardzo denerwuje i nie wiem co to jest. 4. Czasem gdy kładę się spać nagle słyszę w czaszce jakby silne łupnięcie. Jakby mi ktoś walnął młotkiem w głowę! I Zrywam się w panice i cały się trzęsę ze strachu. Bardzo się boję a moja matka mówi że to jest normalne i że nie ma się czego bać. Czyli z tym pykaniem mam wytrzymać do końca życia? 5. Może to istotne ale mam bardzo słaby organizm. Teraz w zimie praktycznie siedzialem tylko w domu przed komputerem i palilem dużo papierosów. I mam też czasem migrenę (jeszcze rok temu miałem ją co drugi dzień). Też dziwne bo to choroba raczej dziedziczna a u mnie nikt nigdy nie miał migren. Czy mógłby ktoś coś napisać na ten temat? Zgóry dziękuję za pomoc!
Dodam jeszcze że po pierwszej migrenie pojawiły mi się na siatkówce oka takie jakby muszki, paproszki i je widzę w postaci czarnych kropek ... tylko w jasny dzien. To się nazywa z tego co wyczytalem męty ciała szklistego. A pierwsza migrena pojawiła się w deszcz podczas palenia papierosa.. Okulista nie wiedział o co mi chodzi i powiedział ze z oczami wszystko dobrze. Miałem robione tez RTG prawdopodobnie. Wyszło wszystko w porządku.