Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Psychoterapia przy osłabieniu w nerwicy

anula000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich..jak w temacie czoje sie strasznie,,,24/7 czoje ze moge zaslabnac..nie moge siedziec w restauracji bo nie moge sie doczekac az wyjde-kolysze sie, dotykam roznych rzeczy, ruszam nogami..jak przestane to czoje ze upadne...kiedy z kims rozmawiam to nie moge ustac w miejscu bo zaraz kreci mi sie w glowie..wieczorami sie boje i non stop spie z moim chlopakiem-on jest bardzo pomocny..wie o wszystkim i naprawde mnie wspiera... 4 miesiace temu zeszlam z leku LEXAPRO... Jak go bralam to czolam sie troche lepiej ale teraz znowu sie wszystko nasila..nigdzie nie pojde sama-chyba ze naprawde mosze..w ten czwartek ide do psychoterapeuty...juz nie wiem jak mam sobie pomoc... biore magnez z wit.b6, tran, korzen arktyczny codzien..ale jakos nic nie pomaga..zaczelam plakac bo juz sobie zaczynam z tym nie radzic...w dodatku chodze do pracy na zmiany nocne,,, czoje sie jak zombi....mam dopiero 25 lat..ciagle sobie przypominam jak to bylo jak czolam sie normalnie...nachodza mnie mysli ze moze jednak lekarze cos przeoczyli!! nie wiem...i tak juz mam prawie 5 lat....boje sie nawet uprawiac sex bo czoje sie ze cos mi sie stanie...
Oluchaaa to że ktos napisał błednie to mysle ,ze nie jest taaaak wielkim problemem ale ta osoba ma problem poniewa cierpi najprawdopodniej na nerwice i przed nia wiele pracy aby z niej wyjsc.I jak masz komus pomagac w ten sposób to daj sobie spokój. A Ty Anula do lekarza bo po co sie tak męczyc.Moga to byc skutki odstawiENne leku i nawrót nerwicy.Psycholog tez jednak niezbednny.Pozdrawiam.
u psychologa jeszcze nie bylem i mam nadzieje ze nie bede musial isc...pomoglo mi to ze zapoznalem sie z choroba i wiem od czego takie objawy mialem i zaczelem je zwalczac poprzez olewanie tego nie mysle ze cos mi dolega nie nakrecam sie co chwile ze zaraz upadne bo mi sie w glowie zakrecilo to wszystko jest podswiadomie to tylko psychika wszystkie te objawy da sie wyeliminowac bez lekow...mialem napady leku az raz nawet wyladowalem na pogotowiu a potem w szpitalu okazalo sie ze nic mi nie jest wiec nie mialem sie czego bac. wazne jest abys rozmawiala z bliskimi ci osobami o tym co ci dolega i zeby cie zrozumieli bo tlumienie w sobie tego jest jeszcze gorsze ja mialem to nieszczescie ze zostalem sam z ta choroba ale dalem rade bo mam silna psychike...nie jestem jeszcze w pelni zdrowy ale jest lepiej niz na poczatku.pozdrawiam i zdrowia zycze!!!
To pewnie nerwica bo ja miałam podobnie mnie lekarz przepisał pramolan i kazał pozytywnie nastawiać się do życia i problemów objawy lęków ustąpiły po miesiącu brania leków teraz jest dużo lepiej staram się myśleć pozytywnie i lęki ustąpiły nie biorę leków tylko czasami validol gdy się denerwuję i cały czas staram cieszyć się życiem Tobie też życzę zdrowia
Mam tak samo - nerwica! był czas ze nie chodziłam do sklepu, marketu, poczta była koszmarem, kosciół i kino nadal omijam ech.Znam to uczucie że zemdleje że padne i kto mnie podniesie...ale 13 lat mam nerwice i nigdy nie zemdlałam. Ciekawa jestem czemu tak krótko brałas lexapro??? ja też biorę właśnie mija 4 miesiąc i jest lepiej i mam zamiar brać go jeszcze długo. pozdrawiam
Wlasnie wrocilam z wizyty od psychologa. Powiedziala ze najlepiej by bylo wykluczyc wszystkie inne choroby. Jutro IDE do lekarza pierwszego kontaktu. Zeby terapia byla skuteczna trzeba wszystko potwierdzic. Powiedziala ze to moze byc nerwica I pokazala mi cwiczenie na oddychanie. Zasugerowala ze to moze tez byc cos innego. Nie wiem zbytnio jakie badania robic. Powiedziala ze moje ataki nie wygladaja jak ataki paniki. Troche sie podlamalam bo troche sie boje ze mi cos jest...
hej anula. ja tez mam podobne objawy, tez jak stoje w kolejce, to mam kolatania serca i boje sie, ze upadne. mam ciagle zawroty glowy. nie wiem co z tym zrobic. bylam u neurologa, robilam badania krwi, tsh, ale nie wiem co jeszcze moge zrobic. u psychologa jeszcze nie bylam, nosze sie z zamiarem. ciekawa jestem co ci powie lekarka. badz w kontakcie. ja np. nie boje sie zasypiac, wrecz przeciwnie, wole jak jest zmierzch, jakos lepiej sie czuje wtedy. teraz dni sa takie piekne, sloneczne, a ja nie potrafie sie z tego cieszyc...

Ja to mam od 5 lat,kolejki,autobus,markety,poczta- nigdzie niemogę ustać,objawy jak wasze,mylałem,że jestem jakimś ufoludem, lub mam klaustrofobię...wyniki mam dobre w badaniach,brałem CLAROXEN,ale człek przytłumiony jest,i mam sposób...od 2 lat jest lepiej,jest kolejka wychodzę,tłum- już mnie tam nie ma,nawet prace zmieniłem bo się nie dało...macie rację to podświadome...olejcie wszystko,niech te ludziska stoią, lecą...a wy spokojnie...pozdrawiam

Dorociaaa, rozciągaj kręgosłup,podłóż pod lędżwie poduszkę-wałek,poleżeć z 20 min, śpij bez poduszki po kilku dniach poczujesz różnicę, jesteś napięta aż nerwy wysiadły dolnych dróg moczowych itp.kręgosłup to tu się zaczyna nasza choroba, jesteśmy jednym kłębkiem nerwów...