Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia nadkomorowa a kawa, papierosy, alkohol i marihuana

abdul

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Michał 28 lat, 3 lata temu wykryta arytmia nadkomorowa. W swoim młodym życiu dużo używałem: kawa, papierosy, alkohol, dużo trawki. odkąd zaczęły sie problemy ze zdrowiem oczywiście musiałem przerwać tą sielankę. Moje pytanie kieruje do osób które żyły tak jak ja. Myślicie że ten tryb życia spowodował problemy ze zdrowiem, albo miał na to duży wpływ? Jakoś moim znajomym nic sie nie dzieje więc czemu akurat ja? Pozdrawiam!
no dobrze a załóżmy że bym nie palił nie pił wogóle to skąd u ludzi nagłe arytmie i to w różnym wieku. Jak to sie uaktywnia? Rozumiem że wszystko zależy od danego organizmu, ale może znacie odpowiedź na to nurtujące mnie pytanie: skąd nagle takie problemy? Ja przesadziłem z pewnymi rzeczami - ok dowaliłem mam za swoje, ale jest mnóstwo ludzi którzy sobie żyją normalnie spokojnie i nagle dowiadują się w wieku 18, 25, 33 lat że mają arytmię... Zapraszam do dyskucji i dziękuję za udzielone odpowiedzi. Pozdrawiam!
Zapraszamy na Debatę z cyklu *Wybierz Gospodarkę* w Polsat News. Ustawa antynikotynowa przyjęta przez posłów. Teraz głosować będzie nad nią Senat. Wraz z zaproszonymi gośćmi będziemy dyskutować o jej założeniach i o polskich palaczach. *Wybierz Gospodarkę*, środa 10.03.2010, godzina 23:10 - tylko w Polsat News.
Gość Jaaaaaa

Witam, mam 16 lat, arytmie mam od urodzenia. Czasem wypije, nie pale, marihuane paliłem 3-5 razy i więcej tego nie trące, po zapaleniu serce waliło jak szalone, zawsze serce przyspiesza po trawie nawet u zdrowych osób, ale nie w ten sposób, a taka nadpobudliwość serca przez dłuższy czas w moim przypadku może zaoowocować zawałem. przyznam przestraszyłem sie, już tego nie trącam. po alkoholu nie czuje nic szczególnego, ale nie nadużywam i nie polecam nadużywać.