Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Juz nie wiem co sie zemna dzieje wychodzac na miasto wciaz rozmyslam o sercu i o tym co moze mi sie stac i dlugo nietrzeba czekac idac dostaje takie dziwne uczucie w klatce jagby mi serce przeskakiwalo czasem raz sie to zdazy czase przechodzi to w palpitacje ktore traja nawet kilka minut ze serce ali mi strasznie szybko i niemiarowo al glownie chodzi mi oto co to jest ze prawie codziennie mam takie jaby przeskoki w klatce ze az mam bialo przed oczami i musze sie wrocic do domu bo sie boje bylem w szpitalu juz trzy razy mialem EKG badania krwi tarczyca wszystko i nic niewykrylo a ja nadal to mam i boje sie wyjsc z domu ze znowu to sie stanie proszde o pomoc
Drogi Grzegorzu Ja mam podobne, ale rzadziej niż Ty /nagły bolesny przeskok, po którym jest jakby lżej/. Oprócz tego mam też duszności, ale to już inna historia. Mnie powiedziano podczas wędrówek po lekarzach, że to nie serce w ogóle, tylko takie blokady, neuralgie międzyżebrowe. Podłoże neurologiczne + po pewnym czasie - nerwicowe. Udaj się do neurologa.
No tak rozumie ale dlaczego czasem przechodzi to w palpitacje serca ja juz niewiem co jest grane np.dzis wsiadlem do pociagu mialem do pokonania 4 stacje ale juz przy pierwszej wysiadlem bo zaczolem rozmyslac o chorobie i musialem wrocic do domu bo zaczelo mi sie duszno robic serce zaczelo mi walic dostawalem drgawek jednym slowem niemoge sie ruszyc z domu bo wciaz rozmyslam nad jakimis objaami i chyba sam sobie je wywoluje

Witaj Grzegorz! Te wszystkie dolegliwości, które opisujesz to nic innego jak nerwica wegetatywna i lęki- miałam i mam to samo.... Wyniki badań zawsze wychodzą dobre, a Tobie ciągle coś dolega.... znam to. To wszystko jest w naszej głowie, lęki działają podświadomie. Wyjściem jest wizyta u specjalisty w zakresie nerwic i lęków- to jest psychiatra; większość ludzi ma złe skojarzenia jeśli chodzi o ta dziedzinę medycyny, ale zupełnie niepotrzebnie. Męczyłam się wiele lat z moimi dolegliwościami aż w końcu trafiłam do dobrego specjalisty;to jest coś w rodzaju psychoterapii plus włączenie farmakologii dobranej indywidualnie- działa natychmiastowo i polepsza komfort życia. Dolegliwości wszystkie ustępują!