Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kardiomiopatia u nastolatka a sport

Rekomendowane odpowiedzi

Witam śledzę forum od paru lat,kiedyś tu nawet pisałam z paroma osobami.Ale ty razem mam pytanie odnośnie mojego syna stwierdzono u niego wieku 16 lat wadę serca nazywa się ona KARDIOMIOPATIA,chcę zapytać czy ktoś o niej słyszał,gdyż nie wiem co to za choroba syn jest zapalonym sportowcem,kardiolog, powiedział że dopóki nie zrobimy reszty badań,to było by dobrze aby przestał ćwiczyć.Martwię się bo nie wiem co robić,czy to co wykryto zagraża jego życiu.
Gość Ewa29 ze skrajną pos
Kardiomopatia to poważne schorzenie. Wymaga przeważnie przeszczepu serca. Zapraszam Panią wraz synem na stronę Fundacji Serce Dziecka www.sercedziecka.org.pl. Są tam rodzice dzieci z różnymi wadami serca, a także dorośli z takimi wadami. Polecam nasze forum: www.forum.sercedziecka.org.pl
Przypadek przypadkowi nierówny. I o tym apmietaj. Jiestety kardiomopatia jest bardzo poważna wada serca z róznymi rokowaniami. ale na naszym forum poszukaj madzi jukilop - jej syn sportowiec tez mial podejrzenie kardiomopatii a w innym osrodku okazalo sie ze to tetniak IAS z przeciekiem.
Gość kwiecień
Witam ! Jestem chory na kardiomopatię .Ta choroba dzieli się na ..... Proszę poczytać na dostępnych stronkach w internecie. Sport pożegnałem już w wieku 17 lat nie wiedząc o tym że mam w sobie tą chorobę serca. Wówczas wiedza medyczna widocznie była tak niedostateczna jeśli chodzi o zdiagnozowanie tej choroby. Przy mojego rodzaju kardiomopatii i wieku muszę się niestety oszczędzać. Pacjenci z ta chorobą objęci są opieką lekarską w poradniach przyklinicznych. Pozdrawiam i zdrówka życzę!
Kardiomiopatia to nie wyrok!!!! Oczywiscie w zaleznosci czy jest ona przerostowa czy rozstrzeniowa Wkazdym razie Ja mam kardiomiopatie rozstrzeniowa pozapalna skutek przebytego zapalenia m sercowego Nie wnikam w to pracuje robie wszystko normalnie alkohol imprezy Na luz wrzućmy Nie nalezy wszystkim sie przejmowac bo to poteguje chorobe Pozdrawiam i zycze zdrowia