Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, kłucie serca i drżenie rąk

Gość atramka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość atramka
Witam. Chciałabym prosić o pomoc. Mam 18 lat i od pewnego czasu zauważyłam u siebie dziwne objawy. Zaczęło się od kłucia serca, jakieś pół roku temu. Od 11 roku życia miewałam takie bóle, kardiolodzy nic nie wykryli, więc przeszłam z nimi do porządku dziennego, ale zaczęły się nasilać. Przez ostatni miesiąc pojawiło się drżenie rąk, a od około tygodnia dziwnie mi się kręci w głowie (może to głupie porównanie, ale czuję się jak po alkoholu). Dzisiaj rano natomiast miało miejsce coś dziwnego. Nagle zrobiło mi się niedobrze, dostałam mdłości, później przeszła mnie fala ciepła, a zaraz później zrobiło mi się zimno. Straciłam na moment słuch (jakby ktoś zatkał mi uszy), a zaraz potem zrobiło mi się ciemno przed oczami. Serce mi strasznie kołatało. Usiadłam na chwilę. Kiedy już doszłam do siebie i ponownie wstałam, po około 5 minutach stało się to samo, a potem jeszcze raz. Nie wiem, czy to może mieć jakiś związek, ale od jakiegoś czasu ciągle jest mi zimno. Czy powinnam się zacząć niepokoić? Co może mi dolegać? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Marta
Mam 32 lata i podobne objawy jak ty, po pierwszym omdleniu miałem anizokorię prawego oka na całą źrenice po 4 dniach zaczęła się zmniejszać, od razu byłem w szpitalu (rezonans TK holtery i badania inne wszystko w normie) (okulista powiedział, że oko tylko zareagowało na coś... I miałem szukać dalej. Po drugim omdleniu zawroty głowy takie dziwne Po Trzecim drętwienie twarzy (coś podobne jak cierpnie noga lub ręka takie mróweczki) prawa strona i tył głowy w badaniach dalej nic(żyły ok. kręgosłup ok. tarczyca Ok wszędzie norma teraz czekam na wynik z markerów stan na dzisiaj dziwne zawroty jak po alkoholu i drżenie rąk czasami lekki bul w klatce piersiowej tak do 5 sekund (Leki biorę na reumatyzm zapalenie stawów i centralny układ nerwowy), JEŚLI KTOŚ MIAŁ COŚ TAKIEGO PROSZĘ O POMOC