Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Utrata świadomości, drętwienie kończyn i karku, szybkie bicie serca i szum w uszach

adolfikkk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was od mniej wiecej tygodnia wydaje mi sie ze niektore rzeczy wykonuje poswiadomie!! np. schodze na dol (mam pietrowy dom), odpowiadam a jednoczesnie myslami jestem w innym miejscu. Mam wiele objaw wskazujacych na to ze mam nerwice jakas czy cos miedzy innymi dretwienie konczyn, dretwienie karku, szum w uszach, szybka akcja serca, wszystko by pasowalo ale nie wiem o co chodzi z tym podswiadomym wykonywaniem rezczy. jest to bardzo dziwne uczucie. ostatnio szum w uszach sie powiekszyl, mialem robione cisnienie + EKG, niedlugo mam udac sie na echo serca. moje cisnienie to 120/70 a akcja serca 90-120. Dreczy mnie tylko to podświadome wykonywanie czynnosci, jezeli ktos z was tez tak ma to niech sie podzieli informacjami, albo jezeli ktos cos o tym wie. Miewam tez bóle serca. podrawiam was!
Gość Gosienka
Adolfikkk - nerwica nie dotyka straszych osob, nerwice moga miec nawet male dzieci. Przede wszystkim pamietaj, ze to co tutaj przeczytasz to nie jest diagnoza, diagnoze musi postawic lekarz i to z nim musisz sie przede wszystkim konsultowac! Powodzenia i pozdrawiam!
Ja mam obecnie 17 lat i nerwicę już... hmmm... sporo czasu... znam to odrealnienie, jest to jak wspomniano wyżej derealizacja. Zgłoś się do specjalisty jeśli masz taką możliwość, to Ci nie zaszkodzi na pewno, a raczej pomoże. Najważniejsze, żebyś przyjął to spokojnie do wiadomości i nie wstydził się zwrócić o pomoc Pozdrawiam 3maj się ;)

Zdecydowanie mam to samo to dziwne uczucie dezorientacji jest straszne niby robie cos i jestem tego wszystkiego swiadoma ale przy okazji jakbym myslala o czyms innym . jeszcze te napady lekow bez powodu i naplyw goraca lub dretwienie palcow lub karku roznie to bywa. Czasami taki zamglony wzrok czy to nerwica ? Chcialabym tez powiedziec ze mam problemy z tarczyca i hashimoto