Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie i ból serca przy schylaniu i śmianiu się

Gość Adrian

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Od wczoraj mam dosyc duzy jak dla mnie problem. W pewnym momecie stopniowo zaczelo mnie kłuć w serce. Dzisiaj ból ten jest jeszcze większy... Czuje go gdy schylam sie po coś, śmieje się lub np leże na lewym boku. Jak myślicie co mi dolega ? Dodam jeszcze że problem ten pojawił się u mnie pod koniec ferii kiedy to wlasnie zaczlem cwiczyc i przybralem 6kilo na masie :/ Nie pije i nie pale. Myśle że nie jest to nerwica natomiast zastanawiam sie cz nie jest to jakiś ucisk na nerwy. Dużo siedze przed komputerem i nie nigdy nie pamietam aby trzymac prostą postawe a czytałem że może to być za sprawą garbienia się. PS Najlepiej jest mi gdy leże na plecach w tedy ból ten jest bardzo mało odczuwalny.
po raz nie wiem który ten sam problem-małolat ćwiczy na siłowni,pije napoje energetyczne,bierze coś na przyrost mięśni,a potem dziwi się,że mu serce wysiada.Człowieku,twój rozwój biologiczny nie jest zakończony,rosną kości,mięśnie i reszta,po co zaburzać ten naturalny proces.Jak wolisz kaloryfer od zdrowego serca to rób tak dalej.
Adrian skoro przytyłeś ćwicząc to znaczy ,że pakowałeś. Przecież po to się ćwiczy aby schudnąć a nie przytyć i dlatego powinno się ćwiczyć na świeżym powietrzu biegając , jeżdżąc na rowerze, basen jak jest w okolicy a nie siłownia (najgorsza rzecz dla młodego organizmu). Co z was chłopaki wyrośnie oż strach myśleć.
Wlasnie zauwazylem w lustrze ze część mojej klaty po lewej stronie jest wieksza niz ta poprawej :/ Na pewno na silownie szybko juz nie pojde.. Pytanie tylk czy nie załatwiłem sie na amen.. Mam nadzieje ze teraz jak przestalem cwiczyc wszstko samo wroci do normy
No właśnie Adrian najpierw się broi a potem się boi-przysłowia są mądrością narodu. Będzie dobrze , odżywiaj się prawidłowo jak na Twój wiek, nie pal ,nie pij,na dorosłe życie masz jeszcze czas bo te lata już nie wrócą a dorosłym się jest do końca życia. Pozdrawiam, trzymaj się ciepło a po lekcjach na powietrze szukać wiosny( u nas pięknie słonko świeci - na północy Polski).