Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból mięśni, stawów, drętwienie palców i wrażliwa skóra

Rekomendowane odpowiedzi

Od paru lat również mam problemy ze sztywnością i tkliwością stawów obwodowych, kregosłupa ( w tym w mostku i szczęce) i struktur okołostawowych oraz tkliwością mięśni, wszelkiego rodzaju parestezjami, mrowieniem, podskórnym paleniem ( np. dłoni) samoistnymi skurczami i rozkurczami mieśni, uciskaniem i rwaniem w tych okolicach oraz pokrzywką na dłoniach i swędzeniem oczu. Badania reumatyczne w normach, tarczyca. cukrzyca, borelioza zbadana testem ELISA ale ujemny. W odcinku szyjnym kregosłupa niewielki dyskopatie w 3 kręgach ale według neurologa nie tłumaczą większości objawów. Odnawiam takto temat czy komuś przez cały czas trwania konwersacji udało się coś odkryć na temat swoich dolegliwości ? Podłączam się do pytania Justa33 do Beata1311 czyli jak udało się zdiagnozować borelioze z neatywnymi ELISA i western blot. Może komuś uda się tutaj jeszcze wpaść i dorzucić coś od siebie. Co do wysyłania komus treści na maila we wcześniejszych postach to wydaje mi się, że to próba wyłudzenia informacji ale mogę się mylić 🙂 ( ktoś wcześniej pytał czemu jedna osoba chciała korespondencji mailowej).

Wysypka nadwrażliwość skóry, suchość w oczach...tych objawów fibromialgii miałam sporo, ale przede wszystkim – ból, wszechobecny ból. Pomogli mi w  Asklepios to jest klinika działająca w Hiszpanii. Szczerze ich polecam, im szybciej się zareaguje tym lepiej, bo długo nie leczona fibromialgia to jest przepis na depresję..

Witam i proszę o pomoc.U mnie od kilku lat występują podobne objawy jak przy Boleriozie,badania też wyszły negatywne,sprawdzana

pod kątem półpaścca,fibriomalgi,wszystko ok.Robiłam rezonans,na kręgosłupie kilka małych przepuklinek.Też zauważyłam pogorszenie

po zjedzeniu słodyczy,czekolady-głównie,wypiciu kawy,podejrzewam zakwaszanie,często pomaga wypicie octu jabłkowego z sodą,ale 

ileż można.Mam zamiar zrobić olej żywokostowy na bazie oleju lnianego,ale i tak proszę o jakieś rady,musiałam zrezygnować z pracy.

Moj E-Meil  samantaewa@wp.pl

Witam i proszę o pomoc.U mnie od kilku lat występują podobne objawy jak przy Boleriozie,badania też wyszły negatywne,sprawdzana

pod kątem półpaścca,fibriomalgi,wszystko ok.Robiłam rezonans,na kręgosłupie kilka małych przepuklinek.Też zauważyłam pogorszenie

po zjedzeniu słodyczy,czekolady-głównie,wypiciu kawy,podejrzewam zakwaszanie,często pomaga wypicie octu jabłkowego z sodą,ale 

ileż można.Mam zamiar zrobić olej żywokostowy na bazie oleju lnianego,ale i tak proszę o jakieś rady,musiałam zrezygnować z pracy.

Moj E-Meil  samantaewa@wp.plOstatnio dowiedziałam się,że picie soku z ananasa i gerjpfruta 50/50 bardzo pomaga.[witC]

Gość Gość Barbórka

Witam.Mam  podobny problem. Zaczęło się niewinnie od bólu prawego barku ,właściwie mięśnia przy stawie.Teraz po roku, bola, szczypia mięśnie obu barków. Szczypiacy ból zaatakował oba barki, obie ręce aż do łokci, promieniuje niekiedy do palcy rak  ,nieraz wokół kolan mam szczypanie.Sterydy nie pomogły ,tabletki p.bólowe zmniejszaja intensywność odczuć. Robię badania p.pasożytom, jedno z nich, już jest ujemne. Tabletki na zwiotczenie mięśni, fiasko .Pojechałam nawet do dr Więckowskiego z Wagrowca, cuda na kiju opowiada w internecie jak to leczy nieuleczalne choroby, nawet napisał ksiażkę" Uleczyć Nieuleczalne". Dodam ,że prowadzi klinikę holistyczna. I co?. Gość roztrzepany, udaje madrego, daje nadzieje. Po kilku wizytach i wykonanych prywatnie prze ze mnie  badaniach, sam nie wiedział co można jeszcze wykonać (pytał telefonicznie laboranta), ciagłym brakiem czasu dla pacjenta .Oświadczył ,że nie wie co ma ze mna zrobić? i rezygnuje z leczenia. Nie polecam tego lekarza!. Myślę teraz o rezonansie magnetycznym(nikt jak dotad nie wpadł na to by mnie skierować). Proszę o podpowiedź. Może ktoś miał to samo?. Pozdrawiam.