Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy i oczu, senność, zmęczenie a stres

Gość martyna_1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość martyna_1
Witam. Jestem zaniepokojona objawami mojej mamy dlatego napisze krótko historię : Moja mam straciła prace ok.1 rok temu , od tego momentu nieustannie poszukuję pracy , przezywa bardzo dużo stresu , z powodu kłopotów finansowych , ponadto wychowuję mnie i brata jako samotna matka . Naprawdę ma bardzo dużo na głowie , a brak pracy i mało pieniędzy ją dobija , na pewno też to że musi radzić sobie ze wszystkim sama . Od jakiegoś czasu mama ma następujące objawy : - ból głowy - senność w ciągu dnia - zmęczenie - przy bólach głowy bolały ją też gałki oczne , ale po masazu powiek pomagało Mnie najbradziej niepokoi ten ból głowy i ta senność w ciągu dnia . Naprawdę , jak każde dziecko bardzo się martwię . Mama ma 43 lata i czy to mogą być objawy zbliżającej się menopauzy ? Ostatnio gdy była u ginekologa , powiedziała o tych silnych bólach i pani doktor przepisała jej Nimesil w saszetkach i gdy mame tak boli głowa wtedy zazywa lek i pomaga . No ale może to być też nerwica lękowa , bo jak juz opisywałam mama ma teraz dużo stresu i problemów.Dodam że ma też anemię . Więc jak myślicie co jej dolega ?
martynko ! z powodu sytuacji w jakiej się znalazła mama na pewno nerwica , czy coś jeszcze ? trzeba by dokładniejsze badania Nimesil to bardzo silny lek ,może mama spróbowałaby jakichś łagodniejszych przeciwbólowych , no i koniecznie coś na uspokojenie .(wizyta u psychiatry byłaby wskazana ) A może ma już coś na uspokojenie i to powoduje senność . musicie też dbać o mamę i jej pomagać ,musi leczyć anemię, bo to te objawy mogą też wynikać poniekąd z anemii- pozdrawiam i zdrowia dla mamy :)
Dziękuję ci bardzo za odpowiedź . Na pewno wyślę mamę na badania ; ) Ja po prostu martwiłam się czy to nie jest nic poważnego typu jakieś guzy , tętniaki itp , a co do anemi to zauważyłam gdy mama się mniej denerwuje tym nie boli ją głowa , no i teraz kazałam zażywać jej tabletki na anemię i chyba coś pomogło . Acha , mama powiedziała że boli ja też głowa na zmiane klimatu itp . Ale dziękuję za podtrzymanie na duchu , i liczę jeszcze na jakies odpowiedzi . Pozdrawiam