Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Agnieszka
witam. ja depralin biorę już od 3 miesięcy... przez pierwsze 8 dni brałam 5mg. miałam nudności ale nadal złe myśli, płacz, drgawki.. potem brałam 10mg.. dopiero po ok 3, 4 tyg była poprawa.. tylko tyle, że ja mam 17l i mam depresje w wysokim stanie z pogłębiającą się nerwicą.. teraz odstawiłam lek i znów jestem w kompletnej rozsypce.. po odstawieniu (stopniowym!!!) mam zawroty głowy, drgawki, okropny ból głowy, problemy ze snem...
Gość damian depresja lęk
Ja za czołem brać pół 0.50 przez tydzień codziennie spałem 3 godziny nie mogłem spać ale nie czułem się zmęczony jak wstawałem rozpierała mnie energia samopoczucie bardzo dobre szczęście powrót uczuć nie byłem sobą minął tydzień i miałem brać jedną do końca tak mi przepisał lekarz no ale zrobiłem nosa no i zje... działanie teraz kazał mi lekarz brać 2 tab ale to i tak nie działa a już nie wiem co mam robić
Witam, U mnie lek zadziałał dopiero po około 40 dniach, obecnie biorę 15 mg depralinu zaczynałem od 10 mg, oj było cieżko i już chciałem odstawiać lek ale jednak wytrwałem i podziałało. Zreszta wszystkie przewaznie leki z SSRI dopiero działają po około 4 tygodniach i to jest ich duza wada, szkoda że poprawa nie nast ępuje po tygodniu. Jednak jak się cierpi na zespół depresyjny to nie ma się wyjścia i trzeba brac takie leki. Pozdrawiam wszystkich którzy mierza się z chorobami nerwowymi
Gość zadowolona?
Depralin biorę już czwarty miesiąc - początkowo 10 mg teraz 20 mg na dobę. Poprawa jest. Zaczęłam wychodzić z domu, rozmawiam ze starymi znajomymi. Wprawdzie wciąż na zwolnieniu, ale powyciągałam już żyletki z kieszeni. Nie grozi mi już pobyt w szpitali a terapeutka powiedziała, że jest na tyle lepiej, że możemy zacząć psychoterapię. Skutki uboczne - o ile były - to mój stan nie pozwalał ich zauważyć, bo przecież wszystko toczyło się obok i nawet bóle głowy i nudności nie były moje, ale jakby obok mnie. Mi bardzo pomogła pani psychiatra (wielkie dzięki dla Niej), która pozwoliła mi na zostanie w domu i przychodziła co kilka dni na wizyty domowe. Oczywiście ktoś ciągle musiał ze mną być. Teraz zaczynam to doceniać i czuję potrzebę podziękowania ludziom, którzy mi pomogli, a to najlepszy dowód tego, że jest poprawa. Od około 1,5 miesiąca nie biorę już też psychotropów.

Ja Biore Depralin 10 mg !1 tabletke dziennie od ponad 6 miesiecy, poprawa jest widoczna dopiero okolo po ponad miesiacu oczywiscie przy regularnym stosowaniu. Jedynymi skutkami ubocznymi w moim przypadku jest wypadanie włosow i czasowy brak apetytu.(od czasu brania tych tabletek schudlam 5 kg)

Witam, Depralin stosuje od niemal 4 tyg.Pierwszy tydzien zazywałem dawke pół tabletki rano, dopiero po tym czasie przeszedłem na całą tabletkę,dodam że prócz tego zażywam wraz z Depralimem Ryspolit 2mg dzinnie.Śpię normalnie i długo, w 4 tyg zaczołem spa nawet w dzień, apetyt poprawny,chodz leczenie trwa od sierpnia 2010 przytyłem 8 kg;Jeśli chodzi o predyspozycję umysłową: cały czas mam problem z sprawami przeszłosći, powracjaą jak bumerang, natręctwa i wyrzuty sumienia,najgorsze są ranki szcególnie humor najgorszy jest w godzinach 09 -11, tematyka snów to przeszłe sprawy i fantastyka że nejeden film można byłoby na ten temat nakręcić, ogólnie huśtawka nastrojów.Cierpliowść co tego leku, myslalem ze szybko zadziała, ale niestetey dalej w depresji. Jak ktoś podobny problem chetnie służę korespondecją kuben83@op.pl

Witam ja dopiero dostalam ten lek cierpie tak jak wy lecze sie od 4 lat wziełam wszystkie leki jakie były ze starszych gatunkow teraz mam przepisany depralin 10 g wziełam pół tabletki i myślałam że umieram ale musze je brać ponoć są skuteczne strach mnie nie opuszcza nawet mam ataki paniki mam nadzieje że z tego wyjde e taką mam jeszcze nadzieję ... prosze napiszcie czuy naprawdze działa czy jest sens???

Cóż ja dopiero zaczęłam, najpierw 1/4 tab, potem 1/2 a teraz całą. Niedługo przekroczę 2 tygodnie, na razie bez objawów ubocznych. Ale zastanawiam się czy działa. Nadal napady lękowe, choć mam jeszcze Propranolol który biorę jak wpadam w panikę. Nie jest idealnie, bo nadal mam odczuwam smutek i mam złe myśli, ale już chyba nie tak intensywne. Też się boję wystąpień publicznych i mam nieraz wrażenie że nie ma w moim otoczeniu żadnej szczerej osoby - nie lubię ludzi.

Miną niedługo 2 miesiące,czuję się lepiej, bez większych efektów ubocznych, jestem zmęczona - ale to raczej wina pogoda, jestem bardziej zadowolona, pozytywnie nastawiona. Lęki nadal są, ale już nie tak dotkliwe, a więc zauważyłam poprawę.

Witam. ja depralin biore od 3 tygodni... wprawdzie skutkami uboznymi byl tylko katar i bole zatok po 2 dniach od zazywania lekow ktory trwal 3 dni... dalej czuje sie kiepsko ale wiadomo ze potrzeba czasu na poprawe samopoczucia....po tym leku spie jak male dziecko po 12-13 godzin na dobe co wczesniej to bylo niemozliwemam nadzieje ze poprawa bedzie bo to najgorsze jest jak zyc z lekami ktore same przychodza pare razy dziennie

Witam Wszystkich. Ja Depralin przyjmuję od miesiąca. Najpierw po pół tabletki, teraz całą. Niestety wraz ze zwiększeniem dawki pojawiły się okropne bóle głowy, jakby ściskanie w okolicach skroni i uczucie jakby choć chciał mi wyrwać ze środka mózg. Straszne uczucie. Do tego niesamowite zawroty głowy powodujące mdłości. A było już lepiej. Znowu muszę się wspomagać xanaxem, choć już udało mi się go odstawić. Cierpię na stany lękowe od 4 miesięcy i powoli już tracę nadzieję, że z tego w ogóle wyjdę. Najgorsze są wszystkie różnorakie bóle w moim organizmie, które napędzają złe myśli i wtedy wpadam w panikę. Jak ktoś ma podobne doświadczenia chętnie pogadam. Życzę wszystkim dużo sił do walki!!! Bo przeciwnik jest nie lichy.

Biorę od ok 3 tyg, jest świetnie, ale wydaje mi się ,że hamuje mi chudnięcie, bałam się,że po nim przytyję, zapisałam sie na fitnes, zaczełam stosować dietę i przez te 3 tyg schudłam zaledwie kilogram. a wy wszyscy piszecie o braku apetytu.. miałam tak parę dni, ale juz jak dla mnei niestety ;) apetyt wrócił do normy

Biorę ten lek od 3 dni. Moje źrenice są mocno powiększone, co wygląda dość dziwnie. Mam mdłości. Ale napady agresji się bardzo zmniejszyły. Pracuję nad dobrym nastrojem, żeby było jak najwięcej serotoniny do powtórnego wychwytu :)

Biorę Depralin od półtora roku 10 mg rano , pierwszy raz brałam go pół roku ale po 4 miesiącach nastąpił nawrót nerwicy i powtórnie go biorę jest dobrze ale dopiero po około pól roku zażywania pierwszy raz działał lepiej no cóż organizm się przyzwyczaja ale tez wypadają mi włosy i tyje no ale cóż coś za coś. Mam pytanie czy ktos bierze depralin z środkami antykoncepcyjnymi i jak można wiedzieć jakimi drogie Panie.

Witam. To moje drugie podejście do depralinu. Cierpię na nerwice lękowa i mam masę objawów somatycznych. Pierwszy raz zetknąłem się z tym lekiem 9 miesięcy temu i brałem go około 6 miesięcy. W moim przypadku lek zaczął działać w pełni po około 3 miesiącach a pierwsza zauważalna poprawa wystąpiła po 3-4 tygodniach. Niestety niecałe 2 miesiące po odstawieniu leku wszystko wróciło. Teraz biorę depralin 2 raz w dawce 10mg. Jestem w 2 tygodniu i tak jak za pierwszym razem czuje się fatalnie. Występuje duże nasilenie napadów lekowych oraz ogólne pogorszenie samopoczucia. Bóle głowy jelit szybkie bicie serca wzmożona potliwość czy ogólne osłabienie to już codzienność. Czy ktoś z was też tak ma? Jeśli ktoś miałby ochotę pogadać to chętnie wymienię się doświadczeniami i spostrzeżeniami. To moj mail: tmakowski20@gmail.com zachęcam do pisania. Pozdrawiam wszystkich.

Hej ja tez mam lęki i cierpie na depresje. Lekarz zapisał mi Aciprex ale nie dostałam go w aptece i dali mi zastępczy Dwpralin 10 mg; mam brac po pół tabletki rano przez 4 dni potem po całej Strasznie boję się brać te tabletki bo są to moje pierwsze tego typu tabletki. I tym bardziej w głowie zaczynają mi krążyć czarne myśli proszę doradzcie mi :(

napisz do mnie to pogadamy o tym Depralinie. Ja właśnie jestem po godzinnym ataku strasznego lęku , paniki i prawie nie zemdlałam po mim. Jakieś 15 minut jak mi przeszło po wzięciu Xanaxu. Dlatego o tej porze tu piszę teraz, a że Twój wpis jest niedawno tutaj to porozmawiamy. Pozdrawiam i pisz Ewa.

Witam, ja biorę Depralin od 4 dni. Wczoraj czułam poza nudnościami i brakiem apetytu, jakby stan błogości, pomimo zwyczajowemu myśleniu o problemach. Niestety w łóżku dopadł mnie atak lęku i trwał do rana. Kołatanie serca i straszne myśli. Zmniejszyłam dawkę z 10 mg na 5mg. Mam nadzieję że za 2 tyg wszystko się unormuje. Choć tej nocy nie chciałabym już powtórzyć.

Biorę Depralin od ponad pół roku, staram się utrzymywać dietę i ćwiczę, ale waga ani drgnie. Ważę już 90 kg i bardzo mnie to martwi. Odkąd biorę lek (1,5 tabletki rano) nie mam napadów lękowych, czuję się ogólnie dobrze. Tylko to tycie mnie przeraża :(