Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Ten lek dostałam właśnie na lęki, biorę go od 6 dni. Jak na razie odczuwalne skutki uboczne to: prawie nie przespane dwie pierwsze noce; większe zdenerwowanie szczególnie od rana, aż nie można sobie miejsca znaleźć i co się z tym łączy ogólne osłabienie. Jak będzie dalej to się okaże... Trzeba cierpliwie czekać... I też nasuwa się pytanie czy jest skuteczny???
Gość goska107
Ja też miałam dwie noce nie przespane i lekarz zmienił mi dawkowanie z pół tabletki na ćwiartkę i jest zdecydowanie lepiej. Na rozdrażnienie biorę cloranxen ale tylko przez parę tygodni. Przeczytałam mnóstwo pozytywnych opinii na temat lexapro na różnych forach bo na temat depralinu niewiele można znaleźć bo to nowy i chyba pierwszy generyk. Wszędzie ludzie piszą żeby się nie poddawać i przeczekać a będzie dobrze. Czyli nie poddajemy się.........
Gość goska107
Nastój się polepszy zobaczysz spanie ponad miarę też Ci przejdzie. W porównaniu z innymi lekami ten rzeczywiście daje mało skutków ubocznych albo przynajmniej nie mają takiego natężenia. LOLKA czy przy Twoim zdenerwowaniu bolała Cię głowa ?
zażywam od 17 dni, to mj drugi nawrt depresji i pierwsze podjęte leczenie, po kontrolnej wizycie po dwch tygodniach zażywania jest lepiej choć nie wszystko ustąpiło, ale tego nawet nie należy się spodziewać po tak krtkim leczeniu, lekarz mwi ze zauważalna poprawa to 2-4 tygodnie od początku zażywania. Nie wystąpiły zadne uboczne działania typu sensacje zołądkowe czy nasilenie objaww depresji czego najbardziej się bałam. Skład jak w Lexapro a o wiele korzystniejsza cena 44 zł. Przedemną minimum pł roku leczenia, mam dla kogo walczyć!!
Gość goska107
Wiara, napiszcie czy ból głowy przechodzi? Mam takie dni że nie wstaję z łóżka tak bardzo boli mnie głowa, nie pomagają żadne tabletki przeciwbólowe. Nie chcę rezygnować z depralinu bo zdecydowanie polepszył mi nastrój.
Witam ponownie. Ja na szczęście jak do tej pory nie mam problemów z bólem głowy. Ogólnie uważam że ten lek jak dla mnie nie ma prawie żadnych skutków ubocznych. Jedynie co pozostało to rano budze sie troche poddenerwowana, ale to mija w ciągu dnia. I mam nadziej,że to też minie z upływem czasu. Życze wszystkim i sobie wytrwałości.
witajcie..ja biore lek od 2 tygodni. na pocztaku bylo strasznie-zwiekszone leki,bol glowy,nudnosci straszne,odrzucalo mnie od jedzenia albo mialam napady glodu,ale wszystko minelo. teraz rano jestem troszke nerwowa,ale bardzo szybko mija poddenerwowanie. leki sie zmniejszyly, mam duzo energii, chce mi sie w koncu smiac. zycze wam wszystkim wytrwalosci i powodzenia!!!!!:*
marcino moze po prostu to nie jest **Twoj** lek...po to jest tyle roznych srodkow, bo kazdy z nas jest inny i inaczej reaguje na dany specyfik. u mnie depralin poki co sie sprawdza- 1 tabletka 10mg-jak pisalam wczesniej. za kilka dni ide na kontrole do psychioatry i zobaczymy co wywnioskuje z mojej wypowiedzi..moje samopoczucie tez nie zmienilo sie jakos diametralnie, jest mi minimalnie lepiej,ale to juz cos i mnie napedza taki maly kroczek. moze potrzebna jest wytrwalosc, chciaz wiem jak bardzo trudne to jest.
Biorę 9 dni. Na obniżenie nastroju i natrętne myśli. Nie mam ciężkiej depresji. Póki co nie ma poprawy, czekam cierpliwie.To mój pierwszy lek na tą dolegliwość. Skutki uboczne: wzmożone pragnienie i chyba tyle. Pozdrawiam
witam biore czwarty dzien 5mg po tyg mam brac 10mg.narazie czuje sie fatalnie szczegolnie od rana do poludnia nudnosci leki glupie mysli i jakas przymulona jestem wogole zero apetytu a co za tym idzie ogolne oslabienie i nastroj mi sie bardzo obnizyl czy to minie? pomagam sobie raz dziennie xanaxem 0,25 bo jest troszke lepiej pare godzinek ale od rana znowu to samo zle samopoczucie i wogole boje sie bo mam dwojke dzieci i chcialabym juz normalnie zyc i sie usmiechac a tu jeszcze gorsze samopoczucie niz przed braniem leku.bralam 2 tyg przed depralinem dwa razy dziennie xanax 0,25 i bylo oki zero lekow a teraz nawet kawa mi nie smakuje ani papieros czy to przejdzie czy wy tez mieliscie tak na poczatku zazywania tego?
Hej, ja przez pierwsze 4 dni brałam Depralin 0,5mg, później 10mg ale skutki są straszne, mam głupie myśli, wszystkim się przejmuje a, że mieszkam sama to tym bardziej to odczuwam. Najgorzej jest przed snem, wszystkim się zamartwiam, głowa mnie boli, brzuch... No ale zobaczymy co później. Na początku leczenia brałam rano Velafax 37,5mg ale były jeszcze gorsze w skutkach- brak apetytu, wieczna senność, totalne załamanie, schudłam 5kg, w tym samym czasie również na noc miałam Deprexolet 10mg, on się chyba dobrze przyjął ponieważ w trakcie leczenia, Velafax odstawiłam i przyjmowałam sam Deprexolet i poprawa była widoczna natomiast teraz po zmienieniu tabletek jestem przytłoczona... jest gorzej niż było przed tymi tabletkami
ja po 8 dniach biore 10 mg depralinui jest lepiej przeszly skutki uboczne ktore mnioe meczyly przez tydzien jest oki a bylo strasznie te same objawy co wy na uspokojenie biore chydroksyzynke bo nie uzaleznia i jest bezpieczna w miare lekarz powiedzila ze te skutki uboczne to normalne i ze przejdzie i faktycznie jest duzO lep[iej takze trzymam kciuki za wszystkich
Ja biorę depralin 10mg już drugi miesiąc (przed nim brałam citabax przez dwa miesiące - 4 m-ce leczenia) i prawdę mówiąc miałam zero skutków ubocznych. Objawy depresji na dzisiaj niemalże ustąpiły ale różnicę dopiero zauważyłam może od miesiąca. Mogę robić wszystko co np. rok czy dwa lata temu bez przymusu i z przyjemnością. Na nowo polubiłam spotkania towarzyskie, mam ochotę normalnie żyć ale wydaje mi się że zbyt dużo śpię. Moi drodzy potrzeba nam cierpliwości w leczeniu przynajmniej pół roku (wg mojej P.doktor) a wszystko wróci do normy. Pozdrawiam