Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Obniżenie hemoglobiny i podwyższenie żelaza

Gość klementyna

Rekomendowane odpowiedzi

Gość klementyna
Odebralam wyniki morfologii, hemoglobina 10,4 przy normie od 12-16, natomiast poziom zelaza idealny jak na mnie 67 przy normie od 50-150, jeszcze miesiac temu hemoglobina byla 11, a zelazo 32. Czy moze mi ktos powiedziec o co tu chodzi? :) Hemoglobina spadla przez miesaic, a poziom zelaza podniosl sie dosc znacznie?
Idź z nimi do lekarza. Ja mam lat 16 i też mam anemię i biorę tabletki, bo również mam za mało hemoglobiny. Jeżeli wszystko inne jest w normie to w porządku. Tam są takie śmieszne skróty których ja nie rozumiem więc nie mogę ewentualnie powiedzieć czy jest coś niepokojącego. Jeżeli się odchudzasz, czy jesteś w ciąży to jak najbardziej może spaść. Ale musisz coś z tym zrobić, żeby wróciło do normy. Nie zwlekaj. Do lekarza.
Gość klementyna
ale od czego ta hemoglobina spada? zadna ciaza, odchudzalam sie ale dawno i caly czas sie zdrowo odzywiam, jestem zdrowa, mam dobry apetyt, przytylam ostatnio 3 kg, a poza tym jak to mozliwe ze hemoglobina spada a zelazo rosnie? masz racje ze do lekarza - ale jak znam zycie to zapisze zelazo i czesc piesni, a ja chce wiedziec jaka jest przyczyna zlych wynikow, a nie leczyc objawy.