Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Krew w moczu a tabletki odchudzające

Gość autor anonimowy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość autor anonimowy
Witam bardzo serdecznie Nie wiem czy piszę do właściwego lekarza, ale tak właśnie czytałam w internecie... chciałabym uzyskać, o ile można jak najszybszej porady... Mam prawie 16 lat i dziś rano( 18.02.2010r) gdy oddawałam mocz zauważyłam jakby była w nim krew. Na początku nie przejmowałam sie bo wczoraj- 17.02.2010 jadłam na obiad zupę buraczkową i myślałam,że to dlatego... Ale gdy przyszłam ze szkoły i skorzystałam z łazienki zauważyłam na bieliźnie plamę krwi. Uwazam, ze nie mogła to być miesiączka, bo dostałam ją 2 tygodnie temu...chociaż mam jeszcze niereguralne cykle. Nic nie mówię rodzicom na razie bo boję się mówić... Byc może jest to spowodowane tym,że od pewnego czasu odchudzam się... Zjadam obiad ,a póżniej jem najczęściej owoce, napoje... Boję się, bo nie wiem czy to może być spowodowane tabletkami odchudzającymi. biorę 2 tabl. dziennie, od 2 tygodni.(LINEA) Czy jest możlwe, aby (najwyraźniej krew) w moczu była spowodowana, tym ze biorę te tabletki ? dziś z rana tylko wzięłam tab,po południu juz nie brałam. I już ich brać nie będę...bo wiem, że nie powinnam. Mam nadzieję,że mi przejdzie i będzie ok. Czytałam,że trzeba z takim czymś zgłosić się do lekarza, ale ja nie chcę na razie nic mowc mamie bo ona i tak na mnie krzyczy że się odchudzam...i bym musiała powiedzieć o tych tabletkach... ;( Badzo proszę o jak najszybszą odpowiedz Z góry dziękuję.
Cześć! Lekarzem nie jestem, ale wiem, że krew w moczu to nie przelewki i zawsze należy się udać z taką dolegliwością do lekarza. Czasami jest to wynik kamieni w pecherzu, czasami jest to zwykłe zakażenie pęcherza (czy odczuwasz jeszcze jakieś inne dolegliwości typu parcie na pecherz, ból przy oddawaniu moczu, pieczenie cewki moczowej?). Jeżeli tak, to możesz wspomóc się Prouro - kapsułki żurawinowe z witaminą C, dzięki którym się łatwiej usuwa bakterie z pęcherza, możesz pić dużo wody i sikać jak najwięcej, żeby nie przetrzymywać bakterii w cewce. Ubierasz się ciepło? Nie zaziębiłaś się? Nie siadalaś na zimnym murku/kamieniu?
Gość autor anonimowy
dziękuję za poradę. Dziś już zauważyłam krwi w moczu, ale jeszcze znać ją na bieliźnie. Nie odczuwam żadnych bóli, pieczenia przy oddawaniu moczu itp... Może czasami lekko zakuje mnie w lewym boku brzucha, ale nie przy korzystaniu z łazienki. Owszem, we wtorek siedziałam na zimnej metalowej ławce, kilkanaście minut.... Czy plamy krwi na bieliźnie mogą być tym spowodowane?
Najbardziej prawdopodobne jest to ,że te tabletki rozregulowały Ci cykl miesiączkowy i jest to po prostu miesiączka dlatego należałoby się zastanowić nad braniem tych tabletek bo one mogą Ci wyrządzić wielką krzywdę. Jesteś młoda i nie szkoda Ci zdrowia na odchudzanie a jeżeli już to nie lepiej to ,,wybiegać,, ( tylko nie siłownia) w każdej porze roku można przebywać na dworze i te nieszczęsne kalorie zgubić , np. można pójść do szkoły zamiast pojechać a jeżeli to jest za daleko to rowerem( może nie teraz) ale wiosna jest niebawem i można takie plany zrealizować bo nawet biorąc tabletki to też trzeba się ruszać a nie biorąc nic trzeba dawkę ruchu zwiększyć. Myślę , że odchudzanie się tabletkami nie jest warte tego ,bo każda tabletka to przecież w jakim sensie chemia ,która może zrujnować zdrowie a to czasami jest widoczne po jakimś czasie i wtedy może być za póżno. Młoda to nie jest straszenie ale zastanów nie nad tym co ja napisałam.
Gość autor anonimowy
No właśnie też się nad tym zastanawiałam, czy to nie jest przypadkiem miesiączka, chociaż skąpa... Wiem, wiem... teraz wiem, że branie tabletek może mi zaszkodzić... Masz wiele racji, ja już ich nie biorę od wczoraj. Ja nie mam aż takiej nadwagi, ale jak to każda dziewczyna chciałaby zrzucić kilka kilo. Dobrze że to tylko na tym się skończyło i nie muszę iść do lekarza...(Mam nadzieję,że to jest właśnie to o czym piszesz...) dziękuję za porady. =)