Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niskie ciśnienie, zmęczenie i osłabienie po porodzie

kolib

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zacznę od tego że prawie 2 lata temu urodziłam dziecko. Po ciąży zostało mi permanentne zmęczenie, osłabienie i jakaś taka tępota umysłowa. Dziś godzinę po 50-cio minutowym szybkim marszu miałam ciśnienie 80/50. Takie jest zresztą na co dzień. Spać chce mi się już od 14 -tej. Zaburzenia tarczycowe lub problemy z nadnerczami zostały wykluczone. Pomału zaczynam tracić cierpliwość do tego mojego organizmu. Ma ktoś jakieś propozycje? :-) Pozdrawiam
Hej, ja też miałem niskie ciśnienia, szczególnie te rozkurczowe. W skrajnych przypadkach dochodziło do tego, że miałem 80/35 (mierzył doświadczony kadriolog, nie automat). Okazało się, że miałem niedomykalność zastawki aortalnej. Teraz już 7 m-cy po operacji i jest OK. Koniecznie do kardiologa niech wykona ECHO.
Cześć. Również uważam, że warto wybrać się do kardiologa. Ja miałam kiedyś ciśnienie 80/40, ale podczas napadu częstoskurczu. Może też brakuje ci żelaza. Ja mam dwójkę małych dzieci. Czasem mi smutno, gdy jestem z nimi sama i też ogarnia mnie zmęczenie. Może brakuje ci czegoś jeszcze dla dobrego samopoczucia, psychiki. To też może być stres... Pozdrawiam ciepło