Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból pleców, głowy i mięśni, duszności po rzuceniu alkoholu i palenia papierosów

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 35 lat i od ponad trzech miesiecy bardzo niepokojace objawy,wraz znimi leki,otoz 5 miesiecy temu zerwalem z alkoholem definitywnie przestalem pic wraz z tym rzucilem palenie,zaczalem uczeszczac na silownie przytylem kolo 15 kg w ciagu 3 miesiecy poczatkowo czulem sie dobrze, i zaczely sie dziwne dolegliwosci takie jak bol plecow okolice srodka plecow nie jestem pewien czy ta bola miesnie plecow czy kregoslup wraz z tymi bolami, bole przedniej czesci tak jak by zebra, czasami mam uczucie ze ciezko mi oddychac zaczela bolec mi reka w przedramieniu i wyzej okolice bicepsu do tego doszly bole glowy ,wraz bolem glowy uczucie jak bym mial zaraz zwymiotowac ,wyniki krwi sa w porzadku czekam na zdjecia rengenowskie kregoslupa ,ale mam silne leki boje sie jezdzic do pracy czuje sie jak stary dziadek wszystko mi boli mysle tylko o tym co moze mi byc tylko jak spie jest ok lecz jak sie przebudze odrazu wracaja mi mysli koncentruje sie wtedy tylko na bolu mieszkam w angli i z tego co zauwazylem nie moge zbytnio liczyc na pomoc tutejszych lekarzy czy to moze byc nowotwor? krzysiek
Witaj Krzysztof. Twoje niektóre objawy moga miec przyczyne w rzuceniu picia i palenia.Poszukaj na forach watków dot.tego tematu a odnajdziesz w nich podobieństwo do Twojej sytuacji ( jest taki watek na nerwicach na commedzie, ale na tym forum chyba tez )Poniewaz przy pomocy alkoholu i innych używek np.papierosów maskujemy pewne dyskomforty psychiczne i emocjonalne, wiec gdy kończymy z używkami w taki sposób ( nagły) na pewno organizm i psychika to odczuja.Mozesz sie skontaktowac z jakimś specjalista (albo poczytac na forum( co mozesz zrobic teraz, gdy juz rzuciłes te uzywki , zeby przejść przez to mniej bolesnie. Poza tym na stronie :google-scholar-fajna=wyszukiwarka.html( w tym zestawie, gdie jest alfabetyczny spis tematów) jest strona pt.*Jak rzucić palenie. Moze tam znajdziesz jakies informacje na teraz ( sa tez artykuły dot.picia alkoholu, wiec moze i tam znajdziesz jakies rady(. Dodatkowo podpowiadam Ci przyjrenie sie artykułom psychilogów i innych specjalistów na stronie *cud niedziałania, czyli jak madrze odpoczywać*.Jako ludzie dorosli sami musimy zadbać o swoje ciało, umysł i Ducha.Pozdrawiam
Gość wojtekpol

Kiedyś rzucałem palenie i nic mi nie było oprócz tego że przytyłam. Teraz nie palę 2 mies i bardzo cierpię. Boli mnie wszystko. Mam prawie identyczne objawy jak Ty. Po tym co przechodzę już nigdy nie zapalę. Nie chcę tego ponownie przechodzić

Gość pawel56783

CHRIS, dziękuję za Twojego posta. Mam niemal identyczne objawy, a nie palę już miesiąc. Uswiadomiony, że takie objawy są normalne przy odstąpieniu od używki na pewno pozwoli mi lepiej żyć. Nie wiem jak wam ale mi najbardziej pomaga ciężka praca, nie myślę wtedy w ogóle o bólach i są wtedy prawie nieodczuwalne. W moim wypadku doszła jeszcze sesja na studiach i pojawiające się guzik na dłoni, na szczęście okazało sie że to nic groźnego. Pozdrawiam wszystkich borykajacych sie z nerwicami

To syndrom odstawienia alkoholu i nikotyny .Też lubiałem pochlać i pojarać.Jak odstawiłem też odchorowałem .Fajki gorsze są do odstawienia .Brak koncentracji uczucie cegły w głowie mdłości lęki nerwowość brak snu 3 tyg nie spałem ciesz się że spać możesz .Brałem nikorety to spałem a po alkoholu 2 godziny i lipa....Paliłem ponad paczkę dziennie 3,5 miesiąca ponad jak rzuciłem najgorsze za mną .....To stopniowo przechodzi ale bardzo pomału Ja od 1,5 mies nie biorę nikoretów a nikorety to to samo co byś palił odstawiłem i znów od nowa było a pierwszy miesiąc to wytrzymałem bez ..Nie czytaj broń Boże na internecie odnośnie chorób itp bo sie gorzej wku.....wisz a przede wszystkim na tematy chorób psychicznych typu nerwice itp.Jesteś zdrowy jak byk...... .To przechodzi wszystko tylko trzeba czasu mówią, że do roku czasu nawet.Organizm w taki sposób wraca do zdrowia i przypomina sobie jak się czułeś nim zacząłeś pić i palić inaczej przystosowanie do nowej sytuacji.Ja się już śmieję z tego.Jedyne co czuje to czasami taka cegła w głowie i takie zamyślenie na tym punkcie jakby mózg cały czas pracował ale też przechodzi trzeba dużo czasu na to .Pić i palić było przyjemnie to teraz trzeba pocierpieć,ale na plus wyjdzie .Po przejciu tego pójdę do baru i będe siedział z pijakami ale nie wypije i nie zapalę wykreuję sobie silną psychikę i ja już sobie dam radę wszędzie .Gadają głupoty by unikać miejsc gdzie są papierosy i alkohol guzik prawda jak najwiecej tam być i nie wypić i nie zapalić....to jest leczenie z nałogu kreowanie psychiki bo fizycznie ciało odzwyczaja się dosyć szybko oile nie uszkodziłeś ciała

Mam tak. Tzn ja pije dalej prawie nic nie jem. Wpierdoliłem sie tak w alkohol ze nie wiem czy juz tego wyjde.Nie widzę sensu dnia jak się nie napije. Codziennie 4 piwka jakies dwusetka albo pól litra i wtedy mogę spokojnie zasnąć. Jak wstane to jest katorgia bóle pleców kręgosłupa klatki piersiowej czuje się jak bym umierał. Boję sie odstawić ://////// jestem załamany a mam dopiero 28 lat

3 tygodnie temu rzuciłem całkowicie  fajki, które se popalałem tak tylko w tygodniu, no i mam te same objawy czyli bóle pleców i klatki piersiowej ale tylko podczas snu - z którego mnie to wybudza. Jak juz rano się rozruszam to cały dzień jest ok. Niezły syf te fajki robią w organiźmie...