Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia nadkomorowa serca

Gość Kociak

Rekomendowane odpowiedzi

Darujmy sobie komentarze na posty Nov_ej.Jej chodzi o to,żeby zainteresować sobą forumowiczów. Ale,żeby się kimś interesować ten ktoś musi być warty zainteresowania. Ja,Nov_a,Ciebie serdecznie pozdrawiam i życzę dalszych owocnych komentarzy i prowokacji.
Gość Wiesława
Dziękuję za opis. Czy może mi Pani podać kontakt do dr Pytkowskiego. Cierpię na napadowe migotania przedsionków od 5 lat (3-5 razy w tygodniu) i muszę mieć wykonaną ablację jak najszybciej. Z góry bardzo dziękuję. Życzę zdrowia. Wiesława
Cześć trafiłam na te stronę przez przypadek szukam widomości o częstoskurczu serca. trochę czytałm na ten temat ale nie wiem czy to jest to samo co arytmia a może ma z tym coś współnego. chciałm zapytać czy może słyszałas o klinice kardiochirurgicznej w Aninie to jest miejscowoć koło warszawy. jak możesz to daj mi jakieś namiary jak cos wiesz to proszę odpisz. z góry dziękuję. częstoskurcz
Gość Mikelek
Arytmia nadkomorowa jest dużo mniej groźna i chyba (ale proszę o ewentualne skorygowanie) nie niesie ryzyka śmierci. Komorowe zaburzenia rytmu mogą przechodzić w migotanie komór, które grozi śmiercią jeżeli nie zostanie przerwane defibrylacją. Migotanie przedsionków tak groźne nie jest. Pozdrawiam.
Gość Sylwia:)
Dziekuję za odpowiedź i mam nadzieję, że arytmia komorowa nie jest, aż tak groźna. Ja mam właśnie arytmie komorową i lecze się lekiem metocard 50 mg. Dodatkowo okazało się, że mam nadciśnienie, ale arytmia nie jest jego przyczyną. Więc muszę szukać przyczyny. Jak narazie mam skierowanie do nefrologa i na echo serca. Mam 17 lat i nigdy dotąd nie miałam problemów z sercem, więc jestem troszke za niepokojona. Za dodatkowe informacje na temat arytmii komorowej bedę bardzo wdzięczna:) Pozdrawiam...:)
Gość illusioned angel
Ceśc, mam 19 lat, od 6 roku życia mam tachykardię, w holterze zrobionym w październiku wyszło mi dużo pobudzeń dodatkowych nadkomorowych, par pobudzeń nadkomorowych, wstawek częstoskurczu nadkomorowego itp. Czy to jest arytmia nadkomorowa? lekarz powiedział mi tylko że to zaburzenia rytmu serca i od pół roku biore rytmonorm i bemecor. Mam też wypadanie płatka zastawki mitralnej i częściowy blok prawej odnogi pęczka hisa.