Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leki po zawale serca i założeniu by-passów a seks

1961

Rekomendowane odpowiedzi

witam.jestem po czterech zawalach,wszczepione by-pass*y,5 angio i chyba 8 stentow.pierwszy zawal 2001 i od tego czasu zazywam laki.tzw abs:aspiryna,betabloker,statyna co inni tlumacza jako:anty baby system.konkretnie przyjmowalem axtil,metocard,zocor,betozoc.do niedawna bylo wszystko w jak najlepszym porzadku.od jakiegos czasu(ok roku) milalem problem z utrzymaniem erekcji.jednak to minelo i teraz moj stosunek trwa bardzo krotko.bardzo,bardzo.powiedzialem o tym lekarzowi,zmienil mi lekina nastepujace:polocard,axtil,zocor,ebivol.wlasnie ten ostatni ma pomoc.czytalem bardzo skrupulatnie ulotke i nie znalazlem nic.czy ktos moze cos konkretnie powiedziec.prosze by wszyscy dowcipni ugryzli sie w jezyk.mnie Wasze zarty nie rusza.mysle ze wszyscy mamy podobne problemy.dziekuje.
Wcześniej przyjmowałeś metocard czyli beta bloker II generacji. Jednym z możliwych skurtków ubocznych przy b.blokerach I i II generacji są właśnie problemy z erekcją. Z tego nowego zestawu leków o ile mi wiadomo żaden nie jest beta blokerem więc sam zobaczysz czy to właśnie w nim tkwił problem. Choć według mnie ważniejsza jest kwestia czy nowy zestaw leków będzie się równie dobrze (lub lepiej) spisywał co stary z b.blokerem.