Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca a migdałki

Gość Maciej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Od połtoraroku mam takie dziwne szarpniecia tak po srodku klatki piersiowej. Na poczatku byly to mocne, ale żadkie (raz w miesiącu) szarpnięcia teraz mam je słabsze ale częstsze (raz na 2 tygodnie). Mialem robione EKG i badani krwi i wszytsko bylo OK. Musze powiedziec ze od paru lat mam problemy z migdalkami (sa duze i pelne bakterii) oraz mam problemy z zebami madrosci (bola mnie czesto, musze je usunac) czy moze byc tu jakas zaleznosc miedzy sercem a gardlem??? Musze dodac ze te szarpniecia mam glownie przy pochylaniu oraz po goracej kapieli. Mam tez czesto tak ze czuje jak pulsuje cale moje cialo tak jak bije serce, czy to jest nerwica czy cos innego. Musze powiedziec ze jestem czlowiekiem spokojnym ale przejmujacym sie kazda rzecza. Mam tez czasami kolatanie serduszka. Musze poiwedziec ze jak jezdze na rowerze jest ok, nie mam zadnych problemow, ale robie to teraz zadziej bo boje sie ruchu ze podczas wysilku moze byc gorzej z moim sercem i ze w koncu mnie tak szarpnie ze znajde sie w szpitalu (ale moze to tylko uczucie) . Czasami mam tez takie uczucie slabosci na srodku klatki piersiowej. Musze tez dodac ze zanim te objawy powstaly przez 3 lata jak chodzilem do szkoly codziennie przed pujsciem na zajecia mialem biegunke nawet 2 razy dziennie. Teraz tak nie mam ale moze cos zostalo po tamtym, moze sie odwadnialem przez 3 lata i teraz sa tego skutki?? z gory dziekuje za odp. Maciek
Szarpniecia w klatce piersiowej nie ma nic wspolnego z sercem.To uklad nerwowy tak reaguje,ktory kontroluje i odpowiada za prace serca i jelit. Jesli mam nerwice a serce zdrowe,to nic ci nie grozi,bedziesz mial biegunke i to wszystko.Gorzej jak nerwicy nie ma , a serce chore.Wtedy to choroba serca,nie majaca nic wspolnego z nerwami.. Ja mam to samo,szarpniecia w klatce piersiowej,bule lewej czesci ciala,dretwienie czasem lewej dloni. Bylem u kardiologa,mialem test wysilkowy.Jestem zdrowy,jedyne zalecenie to wiecej ruchu. Pozdrawiam wiesiek1230@op.pl
migdałki w których masz bakterie sieją do całego organizmu. mogą powodować zapalenie wielu narządów w tym i serca - ja właśnie dostała skierowanie na usunięcie migdałkow bo mam w nich jakies ropnie od stanu zapalnego. zapytaj kardiologa czy nie powinienej usunąć tych migdałków póki jeszcze nie jest za póżno. miłąeś badania w kieruknu zapalenia mięsnia sercowego? pogadaj z lekarzem to może być ważne. pozdrawiam abisynka