Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w klatce, mostku i brzuchu a wirus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W listopadzie skończę 16 lat. od środy jestem w domu, byłam u lekarza, miałam gulę w gardle i kaszel. Lekarz przepisał mi tabletki i antybiotyk. Po antybiotyku strasznie podskoczyła mi gorączka (39,5), która się stopniowo obniżała i dzisiaj już jej nie ma, bo odstawiłąm ten antybiotyk. Lekarz powiedział mi że to zwykły wirus, i dolne drogi oddechowe są czyste, gorzej z górą. Guli już nie ma ale mam większy kaszel, kłuje mnie w mostku brzuchu, klatce nawet na plecach. Czym jest to spowodowane? CZy może to być od leżenia na niewygodnej kanapie = zaokrąglony kręgosłus + duży i mocny kaszel? Często też się stresuję, chociaż brzez ostatnie 4 tygodnie starałam się tego unikać. Czy to spowodowane jest moim wirusem? Czy to kolejna choroba? Powinnam się przejmować? Błagam pomóżcie.
to dziwne- lekarz powiedział,że wirus,a dał antybiotyk? a myślę,że to nie wirus.A choroba rozwinęła się dopiero po przyjściu od lekarza.Trzeba było brać ten antybiotyk ze 6 dni.A jeśli to nie wirus?To choroba może sie wrócić.Lekarz musi cię zbadać.Pij jogurty,herbatę z kwiatu lipy i czarnego bzu na poty i na gorączkę.Gardło propolisem płukaj.Na kaszel zrób syrop z cebuli,czosnku ,cytryny i miodu.Musisz iść do lekarza,bo byc może przerwanie antybiotyku spowodowało nawrót choroby i zejście z gardła do oskrzeli.Stąd kaszel.Wezwij lekarza.