Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Poranne zawroty głowy, kołatanie serca i utrata świadomości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Od ponad 2 lat cierpie na poranne zawroty głowy. Nie wiem jak to dokładnie opisać ale jest to tak:wstaję rano, idę do toalety...i nagle tracę orientacje.Przewracam się lub wracam spowrotem do łóżka. CHodzi mi o to że tracę na chwilę świadomość. Po chwili wracam do siebie ale po chwili znowu to samo.Wszystko zależy także od dnia. Czasami wstaje bez problemu a czasami muszę leżeć cały dzien gdyż boję sie wyjść aby czegoś sobie nie zrobić. Mam TSH na poziomie 10 i ostatnio przepisali mi Euthyrox 50 i biorę od 4 dni.Po dzisiejszej dawce poprostu czuję sie fatalnie.Serce chce mi wskoczyć z klatki, głowa mi pulsuje i czuje sie jak bym ćpał. Męczę się z tym 2 lata i naprawde nie wiem co sie dzieje. Mialem robione TK głowy i wyszło ok. Proszę o pomoc czemu mam tak z samego rana?Nie da sie tak zyc...pracowac...chodzic do szkoly....Poprostu nic sie nie da:(((
Tarczyca odpada, to nie jest to. Moze tak holterek zrobic? I do tego holterek RR? Mozliwe ze to cos w rodzaju hipotonii ortostatycznej? Skoki cisnienia? Hashimoto? Depresja faktycznie moze sie wiazac z niedoczynnoscia tarczycy... . DO LEKARZA!
Gość borys1986
Do lekarza??Hehe smieszne... ja chodze do lekarzy od 2 lat...//////na poczatku powiedzieli ze to padaczka...Ale to odpada bo ja mam tak rano...odrazu po wstaniu...Holterek.Jak to zrobic??Czy trzeba miec jakies skierowanie czy cos??Bo slyszlaem o tym...
Gość stracatella
Rozumiem Twoje emocje, przeszłam podobną drogę... padaczka gdzieś też była po drodze. Niestety choćbyś wyszedł z własnej skóry ze złości to nikt poza lekarzem nie jest w stanie odkryć faktycznej przyczyny Twoich dolegliwośći a chyba chodzi o to aby je wyeliminować? My możemy tylko pogdybać i pocieszyć. Daj znać jak coś się więcej dowiesz, porobisz jakieś badania. pozdrawiam
Gość stracatella
A co do holtera to lekarz kardiolog. Czyli skierowanie do kardiologa, a na szybko to prywatnie koszt w granicach 100-150 PLN, a do tego konsultacja po otrzymaniu wyników min. 100 - 400PLN zalezy od tego gdzie. Poszukaj namiarów w necie i zrób. Nie boli a może coś wyjaśni - podobnież holter ciśnieniowy.
borys, napisałeś że bierzesz euthyrox 50 od czterech dni. ten lek powinien być wprowadzany stopniowo, zwykle zaczyna się od 25 mg i zwiększa dawkę co kilka tygodni. organizm mógł zareagować na zbyt dużą dawkę właśnie szybkim biciem serca itd. skonsultuj się z endokrynologiem, ale znajdź takiego, który leczy nie tylko na podstawie TSH, ale także FT3 i FT4. masz niedoczynność i to jest twój problem, kiedy wyregulujesz hormony zawroty głowy powinny minąć.
Tak biore euthyrox 50 ale narazie po pół tabletki.Mam tak brać dziesięć dni a potem cała tabletki rano na czczo. Z tym biorę także Bisocard 5mg rano na czczo.Wcześniej brałem coś na padaczke ale w połączeniu z Euthyroxem czułem się strasznie.Ciągle mi się kręciło w głowie i czułem się jak bym był naćpany.Ostatnio widzę poprawę. Z rana już się nie czuję tak strasznie i wstaję jakoś pewniej siebie. Tylko ustawiam budzik dużo wcześniej aby się przebudzić i wsiąść tabletki.
Gość borys1986
Mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej...Bo poprostu nie moglem chodzic do pracy,ostatnio tez zaczelem szkole olewac bo bałem sie wstawać....Ale czuję znaczącą poprawę...Tylko mam nadzieje,że to dzięki hormonom a nie tabletką na ciśnienie....
Gość Borys1986
Hmmm wstałem dziś rano i masakra...Znowu zawirowania.Nie poszedlem przez to na zajęcia bo się bałem....Myśle odwiedzić laryngologa...Strasznie szumi mi rano w głowie....Takie szszszszsz i to trwa jakiś kawałek czasu....Zobaczę jutro co powie mi lekarz....Wiecie może czy to może być wina błednika??