Gość aga Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Mam 33 lat i wszczepiony defibrylator.Czuje się z tym okropnie.Czy są osoby z tym samym i jak żyją z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość magdalena Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 mogę wiedzieć z jakich powodów miałaś wszczepiony defibrylator ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aga Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Rok temu zachorowałam na anginę,dostałam antybiotyk KLACID UNO po drugiej dawce miałam NZK(nagłe zatrzymanie krążenia)1 raz w domu a potem jeszcze 6 razy w szpitalu.Byłam reanimowana ręcznie i defilibratorem, przeżyłam koszmar. Lekarze stwierdzili że lepiej dla mojego bezpieczeństwa mi to wszczepić gdyby miało się to powtórzyć.Trudno mi z tym żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Jarek Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Mam na imię Jarek.Choruję na kardiomiopatię przerostową.Mam wszczepiony kardiowerter-defibrylator.Szukam osób o *podobnym zainteresowaniu*.Iława gg640796 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość magdalena Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Autor Wiadomosc the_mek [158.75.250.205] Temat: Kuracja po wszczepieniu stymulatora. wyslane przez the_mek dnia 2006-01-14 16:42:40 ------- W grudniu wszczepiono mi stymulator, do dziś czuje w tym miejscu lekki ból, oraz nie pełne możliwości ruchowe lewej ręki. Co prawda problemy związane z sercem ustąpiły (omdlenia, wymioty itp.), ale trochę niepokoję sie okolicą wszczepienia, nie jest zaczerwienione, wygląda ta dobrze gojącą się ranę, ale niepokoi mnie tak długi okres gojenia, cały czas odczuwam w tym miejscu bóle, większe ruchy ręką również sprawiają ból. Bardzo proszę osoby które spotkał podobny zabieg, o wszelkie informacje, może rady itp. Czy np. mogę spać na lewym boku ? The_Mek [Wyslij odpowiedz] Ela [80.51.10.179] Temat: Re: Kuracja po wszczepieniu stymulatora. wyslane przez Ela dnia 2006-03-05 17:16:25 ------- U mnie wszczepienie stymulatora odbyło się 15 maja ubiegłego roku.Od tamtej pory czuję się bardo fajnie.Spię na lewym boku bez problemu .Cierpliwości!!!!! [Wyslij odpowiedz] aga [83.28.20.200] Temat: Re: Kuracja po wszczepieniu stymulatora. wyslane przez aga dnia 2006-03-16 16:30:40 [Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; HbTools 4.7.2)] ---------- wlipcu 2005 miałam wszczepiony defibrylator też się bałam dużo żeczy robić ale teraz robię wszystko,trzeba czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość padas Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 MAM WAŻNE PYTANIE !!!! Odbywałem karę 6 lat pozbawienia wolności 6 miesięcy przed końcem kary dostałem przerwę w karze bo moja żona , miała zatrzymanie akcji serca była skutecznie reanimowana ,potem pobyt klinika zabrze i wszczepiono jej defibrylator. Mnie póścili z więzienia ze względu na opiekę nad dziećmi ale żona po wyjściu z kliniki jest nie do poznania jest inną kobietą . Czy ktoś może mi to wyjaśnić , czy obojętność po takim przejściu jest normalna pozdrawiam paweł Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi