Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wszczepiony defibrylator

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Rok temu zachorowałam na anginę,dostałam antybiotyk KLACID UNO po drugiej dawce miałam NZK(nagłe zatrzymanie krążenia)1 raz w domu a potem jeszcze 6 razy w szpitalu.Byłam reanimowana ręcznie i defilibratorem, przeżyłam koszmar. Lekarze stwierdzili że lepiej dla mojego bezpieczeństwa mi to wszczepić gdyby miało się to powtórzyć.Trudno mi z tym żyć.
Gość magdalena
Autor Wiadomosc the_mek [158.75.250.205] Temat: Kuracja po wszczepieniu stymulatora. wyslane przez the_mek dnia 2006-01-14 16:42:40 ------- W grudniu wszczepiono mi stymulator, do dziś czuje w tym miejscu lekki ból, oraz nie pełne możliwości ruchowe lewej ręki. Co prawda problemy związane z sercem ustąpiły (omdlenia, wymioty itp.), ale trochę niepokoję sie okolicą wszczepienia, nie jest zaczerwienione, wygląda ta dobrze gojącą się ranę, ale niepokoi mnie tak długi okres gojenia, cały czas odczuwam w tym miejscu bóle, większe ruchy ręką również sprawiają ból. Bardzo proszę osoby które spotkał podobny zabieg, o wszelkie informacje, może rady itp. Czy np. mogę spać na lewym boku ? The_Mek [Wyslij odpowiedz] Ela [80.51.10.179] Temat: Re: Kuracja po wszczepieniu stymulatora. wyslane przez Ela dnia 2006-03-05 17:16:25 ------- U mnie wszczepienie stymulatora odbyło się 15 maja ubiegłego roku.Od tamtej pory czuję się bardo fajnie.Spię na lewym boku bez problemu .Cierpliwości!!!!! [Wyslij odpowiedz] aga [83.28.20.200] Temat: Re: Kuracja po wszczepieniu stymulatora. wyslane przez aga dnia 2006-03-16 16:30:40 [Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; HbTools 4.7.2)] ---------- wlipcu 2005 miałam wszczepiony defibrylator też się bałam dużo żeczy robić ale teraz robię wszystko,trzeba czasu.
MAM WAŻNE PYTANIE !!!! Odbywałem karę 6 lat pozbawienia wolności 6 miesięcy przed końcem kary dostałem przerwę w karze bo moja żona , miała zatrzymanie akcji serca była skutecznie reanimowana ,potem pobyt klinika zabrze i wszczepiono jej defibrylator. Mnie póścili z więzienia ze względu na opiekę nad dziećmi ale żona po wyjściu z kliniki jest nie do poznania jest inną kobietą . Czy ktoś może mi to wyjaśnić , czy obojętność po takim przejściu jest normalna pozdrawiam paweł