Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie serca, nerwowość i pisk w uszach przy niedoczynności tarczycy a nerwica

Ula26

Rekomendowane odpowiedzi

W kwietniu zachorowałam na nadczynnśc tarczycy między typowymi objawami miałam do tego lęki, niepokój i nerwowośc. Jakiś czas temu okazało się że mam teraz niedoczynnośc tarczycy z którą będę życ do końca swoich dni. Hormony mam już ustabilizowane wszystko ok. Jednak dalej mam takie objawy jak nerrwowośc, lęki, kucie serca, piszczenie w uszach, problemy z przełykaniem serce mi wali a po pomiarze okazuje się że wszystko jest ok. Te objawy nasilają się na kilka dni w miesiącu. Parę razy w nocy dostałam drgawek ze strachu nie wiadomo przed czym. Czy możliwe, że nadczynnośc tarczycy wywołała u mnie nerwicę. Szczerze nie wiem co robic. Proszę o odpowiedź.
jęsli z nadczynności zrobiła się niedoczynność ,to chyba z leczeniem coś nie tak.Jeśli nie było operacji tarczycy,to dziwne to jest.Może była przerwa w leczeniu.Moze zlekceważyłś leczenie....Pij melisę z dziurawcem.Działa uspokajająco.Spróbuj,nie zaszkodzi,a nuż pomoże.
Z leczeniem wszystko ok. Po prostu tak się zdarza, że nadczynnośc przemienia się w niedoczynnośc. Wyniki miałam dobre niby wszystko było na dobrej drodze i pewnego dnia wyniki pokazały niedoczynnośc, mimo że brałam równocześnie metizol i euthyrox żeby właśnie temu zapobiec. Mam dobrego endokrynologa wielu osobą pomógł. Posłucham tojej rady może mi pomoże. Jestem ciekawa czy ktoś jeszcze ma podobną sytuację.
moj przypadek jest podobny tylko ze wszystko zaczelo sie mniej wiecej kiedy mialam 4 - 5 lat. anafranil tegretol seroxat fluvoxamina...no i dotarlam do 25 roku zycia. widzieliscie *dzien swira*? to jest film o takich ludziach jak ja. a prawda jest taka ze nie isnieje lek ktory jest wstanie wyleczyc z nerwicy i lekow. pozdrawiam
Gość Patrycja34

To poprostu sa własnie nasi lekarze 8 lat temu schudłam 25kg bez powodu nie odchudzałam sie kiedy wystraszyłam sie własnego odbicia w lustrze poszłam do lekarza zrobiła badania i powiedziała ze jest wszystko ok ironia uwierzyłam teraz wyszła mi połowa włosuw a serce wariuje dosłownie 90na60 a godzine puzniej 190na105 znowu poszłam do lekarza tylko tym razem do innego i co sie okazało ze badania znowu sa ok kylko wychodowałam sobie przez te lata guza na tarczycy pani doktor zdziwiona dlaczego nikt go wczesniej nie znalazł bo on juz duzy jest. JAKI Z TEGO MORAŁ ZMIEN KOBIETO LEKARZA !!!!!!!!!!!