Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie serca po zażywaniu kreatyny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 16 lat, od roku chodze na silownie, okolo 1 stycznia zaczęłem brać kreatyne, po kilku godzinach od jej zastosowania pojawily sie kłucia w sercu, z dnia na dzien coraz większe i byly coraz częściej . Kreatyne bralem jakies 6 dni, potem ją odłozyłem na bok, ponieważ kłucia serca byly bardzo niepokojące, czasem trwaly nawet prawie caly dzien. Od tamtego czasu klucia serca prawie, że przestaly występować, jednak nie bylo od tamtej pory ani jednego dnia kiedy by nie wystąpiły owe dolegliwości, lecz poprostu trwaly duzo krócej np. 10 minut. Kilka dni temu znow mam kłucia serca, ktore trwaja jakies 2-4 godziny . Kłucia serca najczęściej czuje gdy siedze, gdy jezdze na rowerze lub na cwicze na silowni praktycznie nie czuje takich kłuć . Czym to moze byc spowodowane i czy oznacza to jakąś chorobe serca ? Prosze o kompetentne odpowiedzi . Z góry dziękuje !
lepiej się zastanów co lepsze: być mięśniakiem z chorym sercem czy szczypłym i zdrowym.Branie różnego goowna na przyrost mięśni to głupota.Przecież serce to też mięsień i to w dodatku w okresie intensywnego rozwoju organizmu.W okresie ,gdy w organiżmie i bez tego mają miejsce wielkie zmiany.Po co jeszcze dodawać sobie problemów.?Wydaje mi się,że takie coś można wziąć jak się ktoś uprze,ale gdy rozwój biologiczny jest zakończony,a więc w wieku 21 lat.A nie wtedy jek człowiek rośnie i się rozwija.I tak wtedy w organiżmie jest burza hormonów.Pij herbatę z kwiatu głogu z owocem róży.Kup sobie w sklepie zielarskim obydwa zioła .
Tak, zgadza się. Lecz bralem ją niecaly tydzien więc chyba zadnych skutków typu. przerost mięśnia nie wywolala. Ale moje pytanie jest jednoznaczne, czy jest zagrozenie zdrowia lub życia, i czemu mam dalej kłucie serca pomimo ze nie zazywam juz kreatyny od miesiąca ? Pytam sie bo nie chcem dostac zawalu serca, bo nie wiem czy owe objawy są groźne czy nie . Prosze o odpowiedz :)